Stedentrip Riga

Een stedentrip naar Riga !

Riga is de hoofdstad van Letland tevens ook de grootste stad van de Baltische landen. Het is een stad waar u alles te voet kan bekijken, omdat de stad vrij klein is. Er is genoeg te doen en te zien in deze bruisende stad.

Wat je gezien en gedaan moet hebben als je in Riga bent!

De St. Petrus kerk.

Dit is de hoogste kerk van Riga, en is zo’n 124 meter hoog. Het is een mooie middeleeuwse kerk met een metalen top. Tegenwoordig kunt u met een lift naar boven tot 73 meter hoog en heeft u een bijzonder mooi uitzicht over de stad.

Riga Central Market.

De Centrale Markt van Riga behoort tot de grootste levensmiddelenmarkten van Europa. Het bestaat uit vijf grote hallen waarvan vier paviljoens aan elkaar geschakeld zijn en verbonden door een middenpad. Het vijfde en grootste paviljoen staat haaks op de andere. De vijf paviljoens hebben elk een specialisatie: voor vis, groente, broodproducten en vlees. Rond de markthallen is tevens een openluchtmarkt te vinden waar fruit, groente, kleding en curiosa verkocht wordt.
Dus, zin om lekker vers te eten, te shoppen of om gewoon een kijkje te nemen.  Dan is Riga zeker een aanrader!

 

Musea

In Riga heb je verschillende musea. Het Riga Motor Museum, etnografisch openlucht museum en nationaal museum van kunst. In het motor museum vind je alles over antieke motors en auto’s.
Het Etnografisch openlucht museum is een van de oudste en grootste openlucht museum van Europa.
Het nationaal museum voor kunst het gebouw alleen al is ontzettend mooi om te gaan kijken, ook kunt u in het museum verschillende tours volgen.

Wandelen.

Riga is een niet erg grote stad daarom kun je alles te voet bereiken in de stad. Je kunt er leuke stadswandelingen maken door de stad maar ook heeft Riga mooie stadsparken waar een wandeling ook zeker de moeite waard is.

Skyline bar Riga.

Niet alleen de St. Petrus kerk heeft een mooi uitzicht over de stad. Ook de skyline bar heeft een adembenemend uitzicht, ga hier ’s avonds een lekkere cocktail drinken en geniet van het mooie uitzicht.

Albert Street.

Wanneer je een stuk gaat wandelen loop dan zeker door de Alert straat. Elk huis wat hier staat is uniek. Dit zijn voorbeelden van de Art Nouveau. Elk huis is versierd met mooie gevels en sierlijke balkons. Ook vindt u in deze straat het Art Nouveau museum en mocht u het nou zo mooi vinden en er meer van willen weten kunt u daar ook nog eens binnen lopen!

 

Kortom; in Riga heb je genoeg te doen en kun je veel zien.

Het is een erg leuke stad omdat deze nog niet vol is met massatoerisme.

Geschreven door:

Femke van Orsouw

Terug naar het overzicht