Stedentrip naar Venetië

italy-1747913_1920

Venetië
Venetië ligt in het Noordoosten van Italië en is een van de drukst bezochte steden van Italië en ook een van de meest romantische steden van Europa . De ligging van de oude stad is bijzonder. Het ligt op verschillende eilanden. De stad telt zo’n 180 kanalen en 450 bruggen. Transport gaat grotendeels ook via het water. In Venetië zie je bijvoorbeeld dat er geen bestelbusjes rijden, maar dat de postbode met een boot te water gaat om pakketjes af te leveren, heel wat anders als hier in Nederland. In Venetië kunt u zelf ook met een gondel over het water, het is heerlijk om te doen maar je betaalt wel een aardig prijsje. U bent al snel 100-150 euro kwijt om ongeveer 40 minuten te varen. Maar er zijn ook nog genoeg andere dingen te doen, Venetië heeft erg veel bezienswaardigheden.

Wat u moét zien in Venetië.
San Marco Plein (Piazza San Marco)
Dit is het centrale plein van Venetië, en wordt gezien als een van de mooiste pleinen ter wereld. Er zijn vele terrasjes me live muziek op het San Marco plein, maar helaas betaalt u daar wel ontzettend veel voor een drankje. Aan het San Marco plein staat de San Marco basiliek dat is ook zeker een bezoek waard.

De San Marco basiliek.
De middeleeuwse basiliek is een van de indrukwekkendste kerk van alle kerken in Venetië. Je kunt deze basiliek van binnen bekijken maar u moet dan wel eventjes in de rij gaan staan dat is het zeker waard.
Helaas is het niet toegestaan om binnen foto’s te maken. In de kerk zie je dat er vele mozaïeken op het plafond zijn gemaakt, ook kun je aan de buitenkant mozaïeken zien.

Wil je het San Marco Plein vanaf boven bekijken dan kun je naar Campanile. De Campanile is een klokkentoren op het San Marco Plein. Deze is 98 meter hoog.De toren is niet zo oud als alle andere gebouwen op het plein, want deze toren is in het verleden ingestort. Deze hebben ze opnieuw gebouwd en er is een lift in gemaakt, die brengt je binnen een minuut naar boven waar je een 360 graden uitzicht hebt.

Brug der Zuchten
Dit is een van de bekendste en ook meest gefotografeerde bruggen van Venetië. Deze brug verbindt het Dogenpaleis met de gevangenis. In deze gevangenis hebben Galileo Glilei een bekende Italiaanse natuurkundige en Casanova een bekende avonturier gezeten. Wil je een mooie foto schieten van deze brug kan je het beste op de brug Ponte della Paglia gaan staan vanuit hier heb je een mooi uitzicht op de brug der zuchten.

Canal Grande
Dit is het drukste, grootste en belangrijkste kanaal van Venetië. Erg opvallend is de breedte van dit kanaal, want is op sommige stukken tot wel 70 meter breed. Over dit kanaal liggen slechts vier bruggen waaronder de Rialtobrug. Vanaf deze brug heb je een mooi uitzicht over het drukke kanaal. Aan het kanaal liggen een aantal bekende paleizen zoals Ca’Dario, Ca’d’Oro en Palazzo Vernier dei Leoni.

Rialtobrug
Dit is de oudste en meest bekendste brug over het Canal Grande. Je kunt merken dat deze brug erg populair is door de drukte op de brug. De brug is 23 meter breed. In het midden van de brug bevind zich een pad met daarnaast winkeltjes. Zeker een bezoekje waard!

En als je dan toch in Venetië bent kun je natuurlijk niet thuis komen zonder een Carnavals masker te kopen. Ook hier in Venetië vieren ze carnaval en daar duurt dat wel 12 dagen lang. Tijdens dit feest dragen zij allemaal mooie maskers. Deze kun je ook in heel Venetië kopen. Dus ontdek deze stad nu zelf en boek een stedentrip naar Venetië met Travelservice!

 

Geschreven door:

Femke van Orsouw

Terug naar het overzicht