Authentieke kroegen in Praag

beer-1290633_1920

Wanneer u in Praag bent, moet u zeker een aantal kroegen of bars bezoeken. Wij delen er graag een aantal met u!

Kroegen en cafés
Opvallend is dat veel kroegen in Praag dierlijke namen hebben. Zo is er ‘de Gouden Tijger, ‘De kat’ en  ‘het Nijlpaard’. Dit is omdat de huizen in Praag geen huisnummer hebben. Vooral in het Oude Centrum komt dit veel voor. De huizen worden dus aangegeven met diersoorten. Een leuk feitje! de Gouden Tijger is de populairste kroeg in Praag, maar is de Kat ook bekend bij toeristen. Deze kroeg is te vinden in de wijk Malá Strana. De kroeg, of eerder een ‘bierhal’ genoemd; het Nijlpaard, is gelegen in het Kleine Kwartier en is ook een beetje verstopt voor het toerisme, maar is zeker een bezoek waard!

Gewoontes
Als u een biertje bestelt in Praag is het helemaal niet gek als uw glas wordt bijgevuld zonder dat u hierom heeft gevraagd. Een tafel delen is ook heel normaal. Het wordt dan ook als onbeschoft beschouwd als je hier niet in mee stemt. Daarnaast is het bier helemaal niet duur in de Tsjechische hoofdstad. Zo betaald u ongeveer 30 CZK voor een halve liter bier. Dit is omgerekend ongeveer 1,00 euro!

Wat anders
In het stadsgedeelte Náplavka zijn veel leuke terrassen te vinden. Zo is Rosťa Sikora een van de bekendste. Hier wordt ook vaak live muziek gespeeld en is er ruime keuze aan bieren én zelfs smoothies! Voor een keer geen bier is het Choco Café zeker een bezoekje waard. Hier zijn enorm veel soorten chocolade te verkrijgen. Dit is een familiebedrijf en daarom al jaren oud. Ook verkoopt het Café de traditionele hořické trubičky, of te wel ‘chocoladebroodjes’. Wilt u een echte traditionele kelderkroeg bezoeken? Ga dan naar Double Trouble op het Oude Stadsplein, hier bevindt u zich in een echte ouderwetse en gotische kroeg.

Ontdek deze stad nu zelf en boek een stedentrip naar Praag!

Bronnen
– http://www.prague.fm/nl/8121/traditionele-tsjechische-pubs/
– https://www.klm.com/destinations/nl/nl/article/the-best-beer-halls-in-prague
– http://ceskysight.nl/34-gouden-tips-van-locals-praag/

Geschreven door:

Casper Knieriem

Terug naar het overzicht