Alles dat u moet weten voor u naar Lissabon gaat

Lissabon blogAchter deze stad ligt een prachtige geschiedenis die is terug te zien in de architectuur. De oude gebouwen zijn met veel werk gemaakt en zijn prachtig om te zien. De mensen in deze stad zijn erg vriendelijk en gastvrij. Er heerst een warm klimaat met in de winter zo’n 15 graden en is heerlijk om tijdens de wintermaanden te bezoeken wanneer u een lentebriesje kan gebruiken. Er zijn talloze winkeltjes in de stad waar u uren kunt rond dwalen. Hieronder leest u alles over Lissabon.

Taal 
De taal die in Portugal gesproken wordt is veelal Portugees. Dit lijkt erg op Spaans maar vergis u niet, dit is wel degelijk een andere taal. De tweede taal die erg goed gesproken word in Portugal is Frans. Buiten de toeristische steden om kunnen er vrij weinig mensen Engels. Gelukkig is dat in Lissabon geen probleem en zullen er veel mensen Engels kunnen. Zorg ervoor dat u een aantal basis begrippen opschrijft zodat u met de mensen kunt communiceren die echt geen Engels spreken.

Geld & Visum 
Omdat Portugal lid is van de Europese Unie is het betaalmiddel de Euro, vroeger hadden zij de Escudo. Ook om deze reden hoeft u zich geen zorgen te maken over een Visum en andere documenten en kunt u zelfs met uw ID kaart afreizen naar Lissabon.

Vliegveld, taxi & openbaar vervoer
Lisbon Airport is vrij dichtbij de stad Lissabon, hierdoor zal u niet lang hoeven reizen vanaf het vliegveld naar de stad. Met de taxi naar de stad is het ongeveer een klein half uurtje rijden. In de stad zijn vrijwel altijd lege taxi’s te vinden behalve als het regent, dan kunt u u hotel vragen er een voor u te bellen. Een fooi geven is niet verplicht maar wordt wel zeer gewaardeerd. Ook zou je de metro kunnen nemen vanaf het vliegveld. Deze doet er zo’n 20 minuten over om in de stad te komen maar, stopt wel met rijden om half 1 ’s nachts. Er een een speciale Aero bus die u dan zou kunnen nemen. In de stad zelf zijn ook trams aanwezig die u naar uw gewenste bestemming kunnen brengen.

Telefoon & post
Omdat Portugal bij de Europese Unie hoort hebben zij hetzelfde alarm nummer als wij (112). Dit kunt u bellen als u in een noodsituatie zit. Als u iemand probeert te bellen die in Portugal woont dan moet u de landcode +351 voor het telefoonnummer plaatsen. Mocht u een brief of kaart willen sturen naar het thuisfront dan kunt u terecht bij de postkantoren in Lissabon. Deze zijn op werkdagen geopend vanaf 8 uur ’s ochtends tot 10 uur ’s avonds.

Eten & drinken 
Het water dat uit de kraan komt is niet slecht voor de gezondheid. Er zit echter veel ijzer en kalk in waardoor het niet lekker smaakt, je kan het beste een flesje water kopen in de supermarkt. Portugal staat bekend om de vele soorten vis die dagelijks vers uit de Atlantische Oceaan worden gehaald. Een typisch ingrediënt is dan ook Bacalhau, dit is een gezouten vis waar honderden gerechten mee worden gemaakt. Restaurantjes die u zeker moet proberen in Lissabon zijn :
Cervejaria Trindade is het meest historische en populairste restaurant van Lissabon. De mix van moderne inrichting en Portugees eten is een perfecte combinatie. Zorg dat u er op tijd bent want er kan zelfs een rij staan!
Assintatura is een fijn restaurant midden in de stad. Er heerst een gezellige sfeer en dit in combinatie met Portugees eten van topkwaliteit is het zeker een aanrader!
Cervejaria Ramiro is een klein en vaak druk restaurant. Ookal lijkt de inrichting vrij gewoontjes er hangt een heerlijke sfeer in dit restaurant. U kunt hier de heerlijkste vis gerechten bestellen.

Uitstapjes
Castelo De São Jorge is een van de oudste gebouwen in Lissabon. Dit oude fort moet u zeker gaan bekijken want het geeft u prachtig uitzicht op de stad.
Oceanario de Lisboa is het grootste aquarium van Europa. Hier houden ze meer dan 100 verschillende vissoorten met als hoofd attractie de grote Sunfish. Dit is een leuk uitstapje voor jong en oud.
Igreja de São Roque is een prachtige kerk die gebouwt is in 1574. Deze kerk heeft een van de duurste kapellen van de wereld die bedekt is met goud, marmer en dure stenen.
Lisboa Story Centre is de perfecte plek om kort het verhaal van de stad te leren. Deze vertellen ze u in een uur en dan kent u de alles over Lissabon en haar geschiedenis.

Boek hier uw stedentrip Lissabon en ontdek alles over Lissabon!

Geschreven door:

Mariska

Terug naar het overzicht