Alles wat u moet weten voor u naar Krakau gaat

Krakau tipsDe ouderwetse architectuur zal u een sprookjesachtig gevoel geven, de koetsjes op het plein zullen dit zeker versterken. Op dit plein kunt u gezellig eten in een van de vele restaurants. Ook zijn er veel ouderwetse kastelen en kerken in deze stad die u een goed beeld geven van de cultuur. Tijdens een stedentrip Krakau kunt u er ook voor kiezen om heerlijk te winkelen in de kleine straatjes in de stad. Hieronder vindt u een aantal weetjes en de belangrijkste Krakau tips.

Taal 
Het Pools dat er gesproken wordt heeft veel weg van Russisch of Tsjechisch. In de loop der jaren is het aantal mensen dat Engels spreekt flink gestegen en in de grote steden hoeft u zich hier zeker geen zorgen over te maken. Buiten deze grote steden en vooral de oudere mensen zullen helaas geen Engels spreken, u heeft meer kans om u verstaanbaar te maken als u Duits spreekt.

Geld & Visum 
De munt eenheid van Polen is de zloty. Voor deze munt eenheid ligt de koers ook anders, dit verschilt alleen per dag dus het fijn het even te checken voor vertrek. Voor vertrek zou u dit geld al kunnen wisselen, ook kunt u bij de pin automaten in Polen zelf dit geld gewoon pinnen. Inwoners van de Europese Unie mogen vrij reizen naar Polen, dit houdt in dat u geen Visum nodig hebt om dit land te bezoeken.

Vliegveld, taxi & openbaar vervoer
Krakow Airport ligt ongeveer op 15 kilometer van de stad. Met bus 208 en 292 kunt u vanaf het vliegveld naar de stad en weer terug. U kunt uiteraard ook een taxi pakken, deze bevinden zich net buiten het vliegveld op de taxi staanplaats. Wanneer u in de stad verblijft en een taxi nodig heeft kunt u het beste eentje bellen vanuit het hotel, deze zijn goedkoper dan op straat. In de stad zelf kunt u met de tram en de bus reizen, een kaartje kunt u kopen bij een kiosk.

Telefoon & post
Het alarmnummer in polen is hetzelfde als in Nederland (112), deze kunt u bellen als u in een levensbedreigende situatie bent. Wanneer u een Pools nummer wilt bellen dan moet u de landcode 0048 voor het telefoonnummer plaatsen. Wanneer u postzegels nodig heeft om een brief of kaart naar huis te sturen, dan moet u opzoek naar het woord Poczta. De brief kunt u stoppen in de rode brievenbus.

Eten en drinken
Een van de Krakau tips is het Wierzynek restaurant. Dit restaurant serveert u Poolse gerechten op het grote marktplein. De gerechten die u hier krijgt zijn van goede kwaliteit en de sfeer is historisch maar met veel klasse.
Cyrano de Bergerac is een van de beste Italiaanse restaurants in de stad. Naast Italiaans kunt u hier ook Poolse en Franse gerechten nuttigen.
Pimiento Argentino Grill is erg populair bij de locals maar ook de toeristen. Het heeft een erg klassieke sfeer en het personeel is uitermate vriendelijk.
Galicyjska is een 18e-eeuws restaurant met een gezellige intieme sfeer. Je kunt hier traditionele Poolse gerechten eten van goede kwaliteit.

Uitstapjes
Church of St. Adalbert bevindt zich op het grote marktplein. Het is een van de oudste stenen kerken in Polen en is al meer dan duizend jaar oud. Hier kun je gratis naar binnen.
Een van de Krakau tips is de City Tour. Het is de perfecte mogelijkheid om de stad te verkennen. Hier ziet u het oude kasteel van de stad en leert u meer over de legende van de draak.
Schindlers list fabriek verteld het verhaal van Oscar Schindler die in zijn fabriek duizenden Joden heeft geholpen in de Tweede Wereldoorlog. Ook kunt u hier meer leren over dit tijdperk.
Auschwitz is een concentratiekamp uit de tweede wereldoorlog dat vrij dicht bij de stad ligt. Het is een erg heftige tour maar u kunt hier veel leren over dit tijdperk.

Boek nu uw stedenrip naar Krakau

Geschreven door:

Mariska

Terug naar het overzicht