Alles wat u moet weten voor u naar Athene gaat

Meer over AtheneAthene is in de loop der jaren veel veranderd. Het staat bekende om de oude Griekse monumenten maar Athene is toch ook modern geworden afgelopen jaren. Ondanks de modernisering blijft het een chaotische stad met veel cultuur en oude architectuur. Het verschil tussen modern en oud kan u goed terugzien tijdens een stedentrip naar Athene en dat maakt het ook een geweldige plek om te bezoeken. Hieronder leest u meer over Athene.

Taal
Grieks is de voertaal maar, er wordt in deze toeristische hoofdstad ook veel Engels gesproken. Er zullen zelfs een paar mensen tussen zitten die hier en daar een woordje Duits en Frans spreken. U kunt zich dus prima redden als u de taal niet spreekt. Echter is het wel leuk om een paar zinnetjes te leren want de taal is prachtig en het is de hoeksteen van veel Europese talen.

Geld & Visum
Het betaalmiddel van de Grieken is de euro. Zij zijn dan ook lid van de Europese Unie en daarom heeft u geen Visum nodig om in dit land te verblijven.

Vliegveld, taxi & openbaar vervoer
Athens International Airport ligt ongeveer 33 kilometer van het zuid oosten van Athene en ligt in het stadje Spata. Je kan hier een taxi vandaan nemen, wees alleen niet verrast als de taxi chauffeur nog een passagier meeneemt onderweg. Het is namelijk gebruikelijk in Griekeland om een taxi te delen. Ook hier hebben zij een taxi meter waarmee de prijs wordt vastgesteld. Met metro vanaf het vliegveld duurt het ongeveer een half uur voor je in de stad bent. Het is een leuke ervaring om een keer met de metro meer over Athene te ontdekken. Zo kunt u de mooie architectuur bewonderen. Athene is naast een mooie stad, ook een erg schone stad. De metro rijdt alleen niet als u  ‘s nachts aankomt maar dan zijn er vliegveld bussen die 24 uur per dag rijden.

Telefoon & post
Het alarmnummer is Griekenland hetzelfde als in Nederland (112). Dit is erg handig voor als u in een noodsituatie verkeerd. Wanneer u een brief of kaart wilt versturen naar het thuisfront kunt u postzegels en kaarten krijgen bij de sigarenboer of kiosk.

Eten & drinken
Zoals in veel andere landen rondom de middellandse zee is het voor de Grieken gebruikelijk om niet te ontbijten, zij drinken een kopje koffie. Als toerist is dit uiteraard wel te verkrijgen in restaurants of het hotel. Het avondeten is echter een echt evenement in Griekenland en ook al gebeurt dit later op de avond dan wij gewend zijn. Er zijn veel traditionele gerechten waar wij al mee bekend zijn zoals de Griekse yoghurt en Baklava. Toch zijn er een aantal restaurants die u zeker moet proberen wanneer u in Athene bent.
Oroscopo is een centraal gelegen restaurant op het plein tegenover het Divani Caravel Hotel. Voor een goede prijs kunt u hier kiezen uit een Grieks, Mediterraans of Italiaans menu
Taverna Tou Psyrri is een typisch lokaal restaurant. De oude foto’s aan de muur nemen u mee op een tijdreis en de typische Griekse gerechten maken de sfeer compleet.

Uitstapjes
National Archaeological Museum
heeft Griekenlands mooiste en oudste stukken. Hier vindt u de meeste informatie over het oude Griekenland en is het zeker waard om zo over meer over Athene te ontdekken.
Agora was vroeger een markt en een politieke plek in Athene. Hier zijn vereringen aan de god van de metaalbewerking te vinden en is Theseus een held in Griekse mythologie.
Temple of Hepheastus is de meest complete tempel van heel Europa.
Cine Paris is een open lucht bioscoop die door het prachtige uitzicht een geweldige ervaring is om mee te maken.

 Boek nu uw stedentrip naar Athene!

Geschreven door:

Mariska

Terug naar het overzicht