Alles wat u moet weten voor u naar Barcelona gaat

church-994475_640Het heerlijke weer is een goede reden om naar Barcelona te gaan. In de winter is het kouder dan in Nederland en in de zomertijden kan je je stedentrip combineren met een aantal strand dagen. Ook barst de stad van de kunst, cultuur en architectuur, er is genoeg om te zien! Er zijn hippe restaurantjes en genoeg winkels om  je een middag te  vermaken. Voor de voetbalfans is er ook genoeg te beleven in Barcelona. Hieronder leest u alles over Barcelona.

Taal
In Barcelona wordt er Spaans gesproken, de op een na meest gebruikte taal ter wereld. Er zijn veel andere landen die deze taal ook als voertaal gebruiken. Daarom zijn er ook weinig mensen in dit land die ook Engels spreken. Wanneer u in de toeristische steden bent zoals Barcelona dan word er wel vaak Engels gesproken. Toch kunnen wij u aanraden om een aantal woorden Spaans te spreken voor het geval dat u met iemand te maken hebt die geen Engels spreekt.

Geld & Visum 
Spanje is aangesloten bij de Europese Unie. Dat heeft veel voordelen omdat u bijvoorbeeld ook geen Visum hoeft te regelen om dit land te bezoeken. Daarnaast is het ook erg fijn dat u met Euro’s kunt betalen. Vroeger moest u nog geld wisselen naar de Spaanse Paseta. Gelukkig is dit tegenwoordig niet meer het geval en kunt u Euro’s uit de pinautomaten halen.

Vliegveld, taxi & openbaar vervoer
Barcelona El Prat Aeropuerto (vliegveld) ligt 13 KM ten zuiden van de stad. Elke 5 minuten vertrekt er een bus richting de stad en hier zit u zo’n 25 minuten in. Richting de stad kost u €5,90 en op de terugweg €10,90. Ook zou u de trein kunnen nemen deze is maar €4,00 en vanaf het vliegveld vertrekt er elke 10 minuten een shuttlebus naar het station. U kunt ook een taxi nemen naar de stad, dit gaat u zo’n €35,- euro kosten. Zorg wel dat u genoeg cash geld heeft en wisselgeld, de taxichauffeurs hebben dit vaak niet. Via het openbaar vervoer kunt u alles over Barcelona ontdekken.

Telefoon & post 
Omdat Spanje is aangesloten bij de Europese Unie kunt u hier in nood gebruik maken van hetzelfde alarm nummer als in Nederland (112). Mocht u iemand in Spanje willen bellen dan zal u de landcode 0034 voor het bericht moeten plaatsen. Wilt u op vakantie graag een kaartje versturen dan kunt u in postkantoren en kiosk’s postzegels krijgen. Een postkantoor kunt u herkennen aan het woord correos, deze zijn op zondag gesloten.

Eten & drinken 
Poble Espanyol is een restaurant waar ze traditioneel Spaanse gerechten serveren. U kunt heerlijke Paella en Tapas bestellen. Op deze manier geniet u van echt Spaans eten.
Banna Restaurant is de perfecte plek voor Thai’s eten. Er worden elke dag verse ingedrienten gehaald van de markt van Barcelona. Hier kunt u eten voor een perfecte prijs-kwaliteit verhouding.
Cantina Mexicana is een restaurant waar u kunt genieten van Mexicaanse gerechten. Hun doel is om een Mexicaanse familie sfeer neer te zetten, dit maakt het een erg gezellige plek om te eten.
Black Restaurant bied u typische Spaanse gerechten voor een redelijke prijs. Naast Tapas bieden zij u ook verschillende soorten steak.

Uitstapjes 
Cripta Gaudi de la Colonia Guell is een van de prachtige kerken die Gaudi heeft ontworpen. Wanneer u in Barcelona bent moet u een van de gebouwen zien die hij ontworpen heeft omdat hij veel heeft bijgedragen aan de architectuur van de stad.
Picasso museum heeft de meest bijzondere werken van de beroemde kunstenaar Pablo Picasso. Het is een van de meest bezochte musea van Barcelona.
FC Barcelona heeft een prachtig stadion dat u zeker moet bezoeken: Camp Nou. De voetbalsfeer leeft erg in de stad en zij zijn hier erg trots op. Het grote stadion zal u zeker deze trots doen begrijpen.
G Experienca is een 4D ervaring die u meeneemt op een reis in de architect Gaudi’s hoofd. Hier leert u meer van de gebouwen die u vindt in de stad en waarom deze zo zijn gebouwd. Dit is een leuke manier om alles over Barcelona en haar cultuur te ontdekken.Het is gelegen naast park Güell dat ook ontworpen is door de architect.

Zelf alles over Barcelona ontdekken? Boek hier uw stedentrip Barcelona!

Geschreven door:

Mariska

Terug naar het overzicht