Alles wat u moet weten voor u naar Boedapest gaat

alles over BoedapestDe hoofdstad van Hongarije is verdeeld in de vroegere twee steden Pest en Boeda wat gesplitst wordt door de Donau. Toen deze twee steden samen werden gevoegd werd de stad dan ook Boedapest genoemd. Het is een erg culturele stad met veel oude architectuur, badhuizen, musea en parken. Hieronder leest u alles over Boedapest.

Taal 
De officiele voertaal in dit land is Hongaars. In toeristische steden zoals Boedapest kunt u zich ook prima redden met Engels en Duits. Buiten deze toeristische plekken kan het zijn dat de mensen alleen Hongaars spreken, als u hier heen gaat zorg er dan voor dat u een aantal woorden Hongaars kent.

Geld & visum 
De munt eenheid die er in Hongarije gebruikt word heet forint. Deze munt eenheid kunt u verkrijgen uit de pinautomaat. Skimmen is een veelvoorkomend probleem in Hongarije, let er daarom goed op dat er niks raars te zien is aan het pinautomaat en dat niemand uw pincode kan zien. Op toeristische plekken kan er soms ook met euro’s betaald worden, dit raden wij af omdat de wisselkoers erg ongunstig is. U heeft geen visum nodig om dit land te betreden, alleen een geldig legitimatie bewijs.

Vliegveld, taxi & openbaar vervoer 
Liszt International Aiport is de vluchthaven ligt 16 kilometer ten zuid oosten van Boedapest. Er is een mini bus service van het vliegveld zelf om naar de stad te reizen. Het is het goedkoopst om de metro te nemen, het duurt dan 20 minuten voor u in de stad bent. U kunt natuurlijk ook een taxi nemen maar let er wel op dat deze officiële geregistreerde taxi’s zijn. De goedkoopste taxi’s zijn degene die u belt vanuit het hotel in tegenstelling van die op straat. Hou er wel rekening mee dat hotels hoge kosten vragen voor het telefoneren vanuit een telefoon in het hotel.

Telefoon & post
Mocht u in een noodsituatie verkeren dan kunt u het algemene alarmnummer bellen, deze is hetzelfde als in Nederland (112). Als u iemand wilt bellen met een Hongaars telefoonnummer dan moet u de landcode “0036” voor het telefoonnummer plaatsen. Als u een brief of kaart naar het thuisfront wilt sturen dan kunt u het beste terecht bij een van de vele postkantoren in de stad. Zij hebben postzegels en versturen de brief voor u.

Eten en drinken 
Fakanal is een typisch Hongaars restaurant met een gezellige sfeer. Er worden traditionele Hongaarse gerechten geserveerd van goede kwaliteit prijs verhouding.
Borkonyha WineKitchen is de plek voor de beste wijn! Er hangt een gezellige sfeer en zelfs het eten wordt met wijn bereidt.
Bock Bisztro is een Hongaars restaurant met een vleugje uit Europa. Er word hier hele goede wijn geserveerd en u kunt hier zelfs Tapas bestellen.
Spinoza Cafe Restaurant is een plek waar u kunt eten als u op zoek bent naar een echte beleving. Het is een restaurant, theater en café in 1.

Uitstapjes
Castle of Buda is gelegen op de Buda Hill en geeft een prachtig uitzicht over de stad. Bij dit paleis bevinden zich verschillende kerken en musea. De oude gebouwen zijn prachtig om te zien.
Great Market Hall is de perfecte plek om het dagelijkse leven van Boedapest de zien. Mensen doen hier dagelijks boodschappen en hier kunt u heerlijke typische Hongaarse hapjes proeven.
St.Stephans Basilica is de grootste kerk van Hongarije en is opgedragen aan de eerste koning van Hongarije. Het is een prachtige kerk en geeft u goed inzicht in de cultuur van Hongarije.
Budapest Zoo & Botanical Garden is perfect voor een leuke en gezellige middag. In deze dierentuin worden de dieren op een leuke manier ten toon gesteld. De tuin die hierbij hoort is prachtig en zal een rustgevend gevoel geven.

Wilt u zelf alles over Boedapest ontdekken? Boek hier uw stedentrip Boedapest!

Geschreven door:

Mariska

Terug naar het overzicht