Alles wat u moet weten voor u naar Dublin gaat

dublin-87042_640Wanneer u door de prachtige stad loopt ziet u overal om u heen de tekenen van de geschiedenis terug. De prachtige gebouwen zien er middeleeuws uit en er zit vaak ook een interessant verhaal achter. Al deze bezienswaardigheden liggen zo dicht bij elkaar dat zij lopend te bezichtigen zijn. Daarnaast is het ook de mensen uit de stad die erg gastvrij en vriendelijk zijn. Er zijn leuke winkels, restaurants en cafés waar u een lekker biertje kunt drinken. Hieronder leest u alles over Dublin.

Taal 
Engels is de officiële voertaal en Dublin en deze wordt ook zeker goed beheerst in de stad. U kunt u dus prima redden als u de Engelse taal beheerst. De ouderwetse Ierse taal word nog wel door veel mensen beheerst. Het wordt erg belangrijk gevonden door het volk om dit te kennen en het wordt ook op de Ierse scholen geleerd.

Geld & Visum 
In Ierland is de officiële munteenheid de Euro, echter worden er in sommige delen van Ierland (noorden) ook met de Britse Pond betaald. Deze zou u gewoon uit de pinautomaat in Ierland zelf kunnen pinnen. Voor een stedentrip naar Ierland heeft u geen Visum nodig.

Vliegveld, taxi & openbaar vervoer
Dublin Airport is de drukste vlieghaven van Ierland en het ligt zo’n 12 kilometer van de stad, hier doet u zo’n 20 minuten over. Er gaan verschillende bussen van de vlieghaven naar de stad. Ook zou u een taxi kunnen nemen, dit kost u zo’n €30,- . Wanneer u in de stad verblijft kunt u verschillende treinen en trams gebruiken om van A naar B te komen en alles over Dublin te ontdekken. Kaartjes hiervoor zijn verkrijgbaar in de automaten bij het station.

Telefoon & Post
Als u in nood bent tijdens uw stedentrip dan kunt u “999” of het zelfde nummer als in Nederland bellen “112”. Wanneer u iemand probeert te bellen die in Ierland woont dan moet u het landnummer 353 voor het telefoonnummer plaatsen. Wanneer u een leuke kaart van u vakantie wilt versturen kunt u het best postzegels verkrijgen bij het postkantoor, waarvan er meerdere zich door de stad bevinden.

Eten & drinken
Fade Street Local is een groot restaurant waar zij traditioneel Iers eten serveren. De sfeer die zij hebben gecreëerd geeft u dan ook een echt Iers gevoel.
Fallon & Byrne is een erg populair en soms ook druk restaurant. Hier serveren zij vooral veel Franse en Europese gerechten. Deze sfeer hebben zij dan ook proberen te vertolken in het restaurant.
Saba is een Thai’s en Vietnamees restaurant met een goede prijs- kwaliteit verhouding. De sfeer is erg classy en de cocktails in dit restaurant zijn zeker aan te raden!
The Exchequer is een restaurant waar u heen zou moeten gaan voor de beleving. De sfeer die er heerst is gezellig en er is veel aandacht besteedt aan het interieur, zo is er veel vintage.

Uitstapjes
Guiness Store House is een van de populairste plekken onder toerisme omdat u hier meer leert over “Black stuff” en hoe het gemaakt is, je kunt er zelfs je eigen biertje brouwen.
Iveagh Gardens is het best bewaarde geheim van Dublin. De tuinen zijn prachtig en geven u een hemels gevoel.
Dublin Castle is het hart van historisch Dublin. Hier leert u meer over de geschiedenis van het land en het is natuurlijk magisch om zo’n ouderwets kasteel in het echt te bewonderen.
Christ Church Cathedral is een kerk dat is gemaakt is het jaar 1028 en is een prachtig middeleeuwse kerk. Er zijn veel toeristen die dit komen bekijken omdat het een mooie kerk is en die middeleeuwse sfeer meegeeft.

Wilt u zelf Dublin bezoeken? Boek hier uw stedentrip Dublin!

Geschreven door:

Mariska

Terug naar het overzicht