Alles wat u moet weten voor u naar Madrid gaat

Alles over MadridDe hoofdstad van Spanje heeft grote pleinen waar altijd wat te beleven valt. Het is er levendig met veel cultuur en gezelligheid. Het is er heerlijk warm en zelfs in de winter is het er haast niet onder de 15 graden. Er zijn veel culturele en historische herinneringen in de stad die u zeker moet gaan bekijken. Zelfs voor de voetbalfans is er hier een hoop te beleven. Lees hieronder alles over Madrid!

Taal
Hier word Spaans gesproken, de op een na meest gebruikte taal ter wereld. Er zijn veel andere landen die deze taal ook als voertaal gebruiken. Daarom zijn er ook weinig mensen in dit land die ook Engels spreken. Wanneer u in de toeristische steden bent zoals Madrid dan word er wel vaak Engels gesproken. Toch kunnen wij u aanraden om een aantal woorden Spaans te spreken voor het geval dat u met iemand te maken hebt die geen Engels spreekt.

Geld & Visum
Spanje is aangesloten bij de Europese Unie. Dat heeft veel voordelen omdat u bijvoorbeeld ook geen Visum hoeft te regelen om dit land te bezoeken. Daarnaast is het ook erg fijn dat u met Euro’s kunt betalen. Vroeger moest u nog geld wisselen naar de Spaanse Paseta. Gelukkig is dit tegenwoordig niet meer het geval en kunt u Euro’s uit de pinautomaten halen.

Vliegveld, taxi & openbaar vervoer
Barajas is het vliegveld van Madrid en ligt op zo’n 10 kilometer ten noord oosten van de stad. Het goedkoopste vervoer naar de stad is per metro, je doet er dan zo’n 30 minuten over. U zou ook een taxi kunnen nemen,  hoe lang u er dan over doet ligt aan hoe druk het op de weg is. Er rijden verder ook bussen door stad met honderden verschillende lijnen. U kunt het beste de C lijn nemen omdat deze door de centrale delen van de stad rijdt.

Telefoon & post
Omdat Spanje is aangesloten bij de Europese Unie kunt u hier in nood gebruik maken van hetzelfde alarm nummer als in Nederland (112). Mocht u iemand in Spanje willen bellen dan zal u de landcode 0034 voor het bericht moeten plaatsen. Wilt u op vakantie graag een kaartje versturen dan kunt u in postkantoren en kiosk’s postzegels krijgen. Een postkantoor kunt u herkennen aan het woord correos, deze zijn op zondag gesloten.

Eten & drinken
Taberna Gastromaquia serveert typisch Spaanse gerechten. Het ligt in een gezellig achterstraatje maar het is het zeker waard om er even naar te zoeken. Ze serveren namelijk ook gerechten van de gourmet.
Casa Lucas is een klein tapas restaurantje met een heerlijke sfeer. Mensen komen hier niet alleen om te eten maar ook om een drankje te doen. Het is een hele ervaring om hier te dineren.
Risorante la Piperna is een Italiaans restaurant. Er hangt een romantische sfeer en het personeel is er erg vriendelijk, dit zorgt ervoor dat u hier ontspannen kunt eten.
Oyamel is een van de beste Mexicaanse restaurants van de stad. Voor een goedkope prijs kunt u heerlijk eten en word u bediend door vriendelijk personeel. De sfeer in het restaurant is erg gefocust op Mexico.

Uitstapjes
Palacio Real is het paleis van de vroegere koningen van Spanje . Hier kunt u een rondleiding krijgen door het gehele paleis dat gebouwd is in 1764.
Santiago Bernabeu Stadium is het stadion van de voetbal club Real Madrid. Zij hebben ook vele fans in Nederland dus een echte voetbalfan moet hier geweest zijn. Hier proeft u de sfeer van de trotse voetbalcultuur van Spanje
Coral de la Moreira geeft prachtige Flamenco shows terwijl u kunt genieten van een diner. Aangezien deze dans behoort tot de cultuur van Spanje is het het zeker waard om deze te gaan bekijken.
Plaza Mayor is het belangrijkste plein van Madrid. Hier vind u vele winkels maar ook veel restaurants. Het heeft een prachtige architectuur en u kunt hier rustig ontspannen een kop koffie drinken.

Boek nu een stedentrip naar Madrid !

Geschreven door:

Mariska

Terug naar het overzicht