Alles wat u moet weten voor u naar Milaan gaat

milan-273124_640Milaan staat bekend om high mode , dure merken en design. Er zijn dan ook veel winkels en trendy bars die u zeker moet bezoeken. Toch is er ook veel cultuur en geschiedenis terug te vinden in deze stad zoals het schilderij van Da Vinci “Het laatste avond maal”.

Taal 
Italiaans is de voertaal en is afgeleid van het Latijns, het kent zo’n 1500 dialecten. Op de toeristische plaatsen zoals Milaan word er veelal Engels gepraat. Toch is het niet vanzelfsprekend dat iedereen er Engels kent dus zorg voor vertrek dat u een aantal zinnetjes Italiaans kent. Mocht dit niet lukken dan zijn er ook veel Italianen die Duits spreken. 

Geld & visum
Omdat Italië tot de Europese Unie behoort kunt u hier gewoon met de Euro betalen. Ook om deze reden hoeft u geen visum te hebben om dit land te betreden. Dit maakt het reizen erg makkelijk en fijn 

Vliegveld, taxi & openbaar vervoer
Het grote vliegveld vlakbij Rome is genaamd Malpensa Airport en ligt zo’n 50 kilometer van de stad verwijderd. Een kleinere vluchthaven genaamd Linate Airport ligt dichterbij Rome (8 kilometer). U kan de vliegvelden bereiken met bus, trein en taxi. De prijs van de Taxi hangt af van hoeveel koffers u heeft, de tijd en de dag. Het openbaar vervoer word in Milaan ATM genoemd, hier vallen de metro, bus en trein onder. U kan hiervoor kaartjes kopen bij ATM ticket offices, kiosks en ATM automaten.

Telefoon & post 
Omdat Italië bij de Europese Unie hoort hebben zij hetzelfde alarm nummer als in Nederland (112). Wanneer u een Italiaans nummer wilt bellen moet je hier 0039 voor plaatsen. Wanneer u iets wilt laten horen aan het thuisfront via de post kan u postzegels krijgen bij een sigarenboer. De postkantoren zijn doordeweeks geopend van 9:00 tot 14:30.

Eten & drinken
De populairste drankjes zijn Espresso die hier meerdere malen over de dag word gedronken maar ook Limoncello een alcoholistisch citroen drankje. Vrijwel iedereen is bekend met de Italiaanse keuken met pizza en pasta en deze zijn dan ook zeker aan te bevelen in Italië zelf. De restaurants die u zeker moet bezoeken in Milaan zijn :
Nerino Deci Trattoria is een authentiek Italiaans restaurant. Hier verkopen ze Italiaanse gerechten voor een redelijke prijs.
Hana Restaurant is een plek waar u even kan ontsnappen aan het Italiaanse eten en even een Japans gerecht kan nuttigen. De inrichting is erg elegant en stijlvol en heeft een leuke sfeer.
La Sidreria is een leuke ervaring omdat u kan kiezen uit 10 menu’s voor een redelijke prijs. Dit is een all you can eat restaurant waar veel met appels word gekookt.
Le Tournedos is een steak restaurant met veel verschillende barbecue en vlees gerechten. Ook kunt u hier genieten van traditionele Italiaanse gerechten. 

Uitstapjes 
Milaan staat bekend om High Fashion en veel dure winkels. Toch is er nog meer te zien :
Il Duomo is de kathedraal dat het symbool is voor Milaan. De bouwstijl is heel anders dan andere kerken in Italië en het heeft 500 jaar geduurd om deze te bouwen.
Parco Sempione is een heerlijk groen park in de stad. Hier zijn speeltuinen, treintjes voor kinderen, voetbal velden, skeeler banen en zelfs wi-fi zodat u compleet kan ontspannen midden in de stad.
Cenacolo Vinciano is de plek waar wereldberoemde kunst word vertoont zoals het werk van Leonardo Da Vinci. Om lange rijen te voorkomen is het verstandig van te voren te boeken.
Acquario Civico is het aquarium van Milaan met vele verschillende vis soorten. De entree is gratis en op het dak heeft u ook prachtig uitzicht op het park.

Boek nu een stedentrip naar Milaan!

Geschreven door:

Mariska

Terug naar het overzicht