Alles wat u moet weten voor u naar Praag gaat

Alles over PraagDeze stad wordt als een van de mooiste steden van Europa beschouwd. Dit komt door de prachtige historische architectuur. Praag is de hoofdstad van Tsjechië en het is er vaak erg druk. Er is veel cultuur te zien en de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Buiten dat om kunt u hier ook heerlijk ontspannen, winkelen en genieten van sport en theater. Hieronder leest u alles over Praag.

Taal 
Als een van de oudste talen van Europa word er in Praag Tsjechisch gesproken. In de stad zullen er veel mensen Engels en Duits spreken, dit maakt het makkelijk voor u om te communiceren. Hou er wel rekening mee dat dit buiten de stad niet zo is, als u van plan bent daar heen te gaan leer dan een aantal woorden Tsjechisch.

Geld & Visum 
Ook al hoort Tsjechië bij de Europese Unie, er wordt hier nog niet met de euro betaald. De officiële munteenheid is de Tsjechische kroon. Deze kunt u in het land zelf uit de pinautomaat pinnen. Als u cash geld wilt wisselen dan kunt dit het best in Praag zelf doen vanwege de gunstige koers in dit land, in Nederland is deze slechter. Omdat het land lid is van de Europese Unie hoeft u geen visum te hebben om dit land te betreden, u kunt er zelfs met uw identiteitskaart naar binnen.

Vliegveld, taxi & openbaar vervoer
Ruzyne Airport ligt zo’n 20 kilometer ten noord westen van de stad. Er zijn verschillende middelen om in de stad te komen, u kunt de bus, trein of metro nemen. Kaartjes hiervoor zijn vaak te verkrijgen uit machines bij het station of de sigarenboer.Wanneer u een taxi neemt let dan wel op de prijs en spreek deze van te voren af. Ze zijn namelijk gewend om toeristen meer te laten betalen.

Telefoon & post
Mocht u in nood zijn tijdens uw stedentrip, dan moet u “115” bellen. Dit is het alarm nummer van Tsjechië. Wanneer u iemand probeert te bellen uit Tsjechië dan moet u de landcode 420 voor het telefoonnummer plaatsen. Wanneer u een brief of kaart wilt sturen naar het thuisfront dan kunt u postzegels bij de sigarenboer, kiosk en postkantoor verkrijgen. Hier moet u de brief of kaart ook op de post doen.

Eten & Drinken 
Kolkovna is de perfecte plek op traditionele Tsjechische gerechten te nuttigen. Er hangt een gezellige sfeer en ligt in het oude gedeelte van de stad.
Cantina is een Mexicaans restaurant met de perfecte prijs kwaliteit verhouding. Het kan er wel druk zijn dus zorg dat je op tijd komt om een tafel te bemachtigen.
Maly Buddha is een vietnamees en chinees restaurant. Wanneer nu het Castle of Preague bezoekt is het een goed idee om daarna bij Maly Buddha te gaan eten omdat het dicht bij elkaar ligt.
Ristorante Carmelita is een van de beste Italiaanse restaurants van de stad. Vooral de pizza is hier voortreffelijk.

Uitstapjes 
Staromestske Namesti is het oude marktplein dat u zeker gezien moet hebben. Hier zijn veel souvenir winkels en gezellige cafés om een lekker kopje koffie te drinken.
Staronova synagoga is de oudste synagoog van Europa. Het is een prachtig gebouw met veel geschiedenis.
Prague Castle & st.Vitus Cathedral zijn beide prachtige gebouwen. Ook liggen zij op een heuvel waarover u adembenemend uitzicht hebt over de stad.
Kampa park is een groen rustig plekje in de stad. Hier kunt u even ontsnappen aan het drukke stadsleven en de zwanen voeren.

Boek een stedentrip Praag en ontdek alles over Praag!

 

Geschreven door:

Mariska

Terug naar het overzicht