Alles wat u moet weten voor u naar Riga gaat

riga-921838_640De bruisende hoofdstad van Letland is een perfecte mix tussen historisch en modern. Het is vrij kleine stad en alle bezienswaardigheden zijn dan ook met de voet te zien. Het is een culturele stad waar veel te zien valt en is het zeker waard om te bezoeken.

Taal 
De officiele taal in Letland is Lets. In de toeristische steden zoals Riga word er met de toeristische steden veel Engels of Duits gesproken. Mocht u buiten deze steden gaan dan is het handig om een aantal woorden Lets te leren zodat u zich prima weg kan wijzen.

Geld & Visum 
Vroeger betaalde je in Letland met de Lats. Sinds kort (2014) word er in dit land met de Euro betaald. Dit is erg makkelijk voor de toerist die geen geld hoeft te wisselen. Geld automaten vind u op elke hoek van de straat en hier hoeft u zeker niet naar te zoeken. Omdat het lans tot de Europese Unie behoort hoeft u geen visum te hebben om dit land te betreden, alleen een geldig paspoort of identiteitskaart.

Vliegveld, taxi & openbaar vervoer
Riga International Airport ligt maar op 8 kilometer van de stad. Er zijn verschillende bussen die naar de stad reizen en deze doen er zo’n 20 minuten over. Een kaartje kunt u gewoon bij de buschauffeur kopen. Een taxi is sneller en kan er zonder file’s of drukte zo’n 10 minuten over doen. Door de gehele stad rijden trams en bussen, deze rijden ’s nachts zelfs om het uur.

Telefoon & post
Omdat Letland bij de Europese Unie behoort is het alarm nummer ook 112, net zoals in Nederland. Deze kunt u bellen als u in een nood of levensbedreigende situatie zit. Als een nummer wilt bellen uit Letland dan moet u de landcode “371”voor het telefoonnumer plaatsen. Als u een brief of kaart wilt sturen naar het thuisfront dan kunt u dat het beste doen bij een van de vele postkantoren in de stad. Deze zijn te herkennen aan de gele envelop op de borden buiten het postkantoor.

Eten & drinken
Pomodoro is een gezellig Italiaans restaurant, hier kunt u alles vinden uit de Italiaanse keuken. Er werkt erg vriendelijk personeel en u kan de gastvrijheid in dit restaurant voelen.
Neiburgs is een Lets restaurant waar zij traditionele gerechten serveren. Er is goede service en heerlijk eten en staat in de 50 van Letlands beste restaurants.
1221 is de perfecte plek voor een speciale ervaring. Hier worden typische Letse gerechten geserveerd. Er staan speciale soort vlees op het menu zoals bever, hert en ander wild.
Rozengrals is een restaurant met een middeleeuws thema. Het thema is door het hele restaurant terug te zien, in de muziek, kleding van het personeel en de gehele styling.

Uitstapjes 
Riga Castle is de huidige woonplaats van de president van Letland, maar de delen van het kasteel dat hij niet bewoond zijn te bezoeken. Ook zijn hier verschillende kunst musea te vinden.
Dome Cathedral is een prachtige kathedraal met een speciale bouwstijl. Ook is het een van de grootste kathedralen van Europa.
The Old town zal u een echt middeleeuws gevoel geven. De bouwstijl hier is erg leuk om te zien en het is een open-air museum.
Vermanes Park is de plek om tot rust te komen in de stad. Het park is erg mooi opgebouwt en er zijn vele beelden die u hier kunt bekijken. Ook kunt u hier een ritje maken in een van de boten die over het kanaal varen en u een goed beeld geven van de stad.
Centraltirgus is de grote markt van de stad. Het is er niet erg toeristisch en de locals kopen hier hun dagelijkse groenten en fruit. Hier krijgt u een goed beeld van hij zij hier dagelijks leven.

Boek nu een stedentrip naar Riga !

Geschreven door:

Mariska

Terug naar het overzicht