Alles wat u moet weten voor u naar Rome gaat

italy-1014310_640De romantische stad Rome is de bruisende hoofdstad van Italie. Er is hier veel terug te vinden van de geschiedenis van dit land. Genoeg bekende bezienswaardigheden die u gezien moet hebben !

Taal
Italiaans is de voertaal en is afgeleid van het Latijns, het kent zo’n 1500 dialecten. Op de toeristische plaatsen zoals Rome word er veelal Engels gepraat. Toch is het niet vanzelfsprekend dat iedereen er Engels kent dus zorg voor vertrek dat u een aantal zinnetjes Italiaans kent. Mocht dit niet lukken dan zijn er ook veel Italianen die Duits spreken.

Geld & visum
Omdat Italië tot de Europese Unie behoort kunt u hier gewoon met de Euro betalen. Ook om deze reden hoeft u geen visum te hebben om dit land te betreden. Dit maakt het reizen erg makkelijk en fijn

Vliegveld, taxi & openbaar vervoer 
Het Leonardo da Vinci Airport ligt ongeveer 30 kilometer van de stad. Er zijn verschillende manieren om Rome te bereiken vanaf het vliegveld zo is er bijvoorbeeld de Leonardo express die elk half uur naar de stad gaat, maar ook de gewone trein. Ook is er een metro die naar de stad gaat, die gaat alleen niet naar het hoofd station van Rome. Ook zijn er vaak bussen van de vliegtuig maatschappij die u naar de stad brengen. Met de taxi bent u ongeveer 20 minuten onderweg. Het is aanbevolen om alleen met de gele of witte taxi’s te gaan met een vergunning.

Telefoon & post 
Omdat Italië bij de Europese Unie hoort hebben zij hetzelfde alarm nummer als in Nederland (112). Wanneer u een Italiaans nummer wilt bellen moet je hier 0039 voor plaatsen. Wanneer u iets wilt laten horen aan het thuisfront via de post kan u postzegels krijgen bij een sigarenboer. De postkantoren zijn doordeweeks geopend van 9:00 tot 14:30.

Eten & drinken
De populairste drankjes zijn Espresso die hier meerdere malen over de dag word gedronken maar ook Limoencello een alcoholistisch citroen drankje. Vrijwel iedereen is bekend met de Italiaanse keuken met pizza en pasta en deze zijn dan ook zeker aan te bevelen in Italië zelf. Er zijn een aantal restaurantjes die u zeker moet bezoeken :
Gelateria Valentino is een van de beste ijssalons in Rome. Italië staat al bekend om het heerlijk schep ijs dus hier moet u zeker een ijsje halen als u in Rome bent.
Ad Hoc is een romantisch restaurant dat perfect is voor relaxen na een lange dag sight seeing. U kan hier heerlijke romaanse en mediterraanse gerechten eten en de wijn is van goede kwaliteit. Ook is het een populair bij celeberties en locals dus hou  ogen open !
Ristorante La Tavernetta 48 ligt in het hart van de stad maar, wel in een rustig achter straatje. U kan hier voor een redelijke prijs goede typische Italiaanse gerechten eten.
Pinsere Roma is een kleine pizza shop waar U een van de beste pizza uit Italië kunt halen.

Uitstapjes 
Colloseum is een van de grootste toeristische attracties van Rome en die moet u zien wanneer u daar bent. De rij die hiervoor staat is meestal erg lang dus als u het er niet voor over hebt zou u ook de buitenkant kunnen bekijken. In de oude Arena werden vroeger gladiator gevechten gehouden en geven u een mooi beeld van de geschiedenis.
Vaticaanstad is een kleine staat in Rome met hun eigen winkels, post kantoor en krant. Hier woont de paus en nog vele andere streng katholieken. Er zijn hier prachtige gebouwen zoals het Vaticaan, Michelangelo’s Capel en 11 museums die de verhalen en geschiedenis achter deze gebouwen weergeven.
Trevi Fontein is ook een typisch toeristische attractie in Rome die u gezien moet hebben. Het is een van de beroemdste fonteinen in de wereld. Er is een legende die zegt dat als u een munt in de fontein gooit u geluk zult hebben.
Piazza Navona is volgens sommige het mooiste plein ter wereld. Dit door de vele beelden en fonteinen op dit plein. Hier zijn ook veel restaurants, café’s en winkels te vinden.

 

Boek nu een stedentrip naar Rome !

 

 

Geschreven door:

Mariska

Terug naar het overzicht