Alles wat u moet weten voor u naar Stockholm gaat

royal-palace-377913_640Er is veel in de stad te vinden, zoals natuur, water en ouderwetse architectuur. Deze gebouwen komen nog uit de middeleeuwse tijd en zijn daarom erg leuk om te bekijken. Er zijn grote pleinen en parken en veel cultuur uit het land zweden. Ook kunt u er veel winkelen en bijkomen in de gezellige restaurants.

Taal
De officiële voertaal van dit land is Zweeds, dit lijkt erg op Noors en Deens. In Finland word deze taal ook gesproken. Het is lastig om te leren omdat er in een bepaalde toon gesproken word. Wanneer u in een toeristische stad als Stockholm verblijft dan kan u er vanuit gaan dat er veel mensen Engels spreken en u zich prima kan redden.

Geld & visum
Ook al hoort Zweden bij de Europese Unie, zij hebben geweigerd om de euro in te voeren. Het officiële betaalmiddel in Zweden in de Zweedse kroon. U kunt uw euro’s inwisselen bij wisselkantoren of u kunt in het land zelf het geld prima uit de pinautomaten halen.

Vliegveld, taxi & openbaar vervoer
Arlanda Airport is het grootste vliegveld rondom Zweden, de meeste toeristen komen dan ook aan op dit vliegveld. Met de Arlanda express word u met een trein in 20 minuten naar de stad vervoert. Dit is dan ook het beste transport middel vanaf het vliegveld. In de stad zelf heeft u keuze uit verschillende soorten openbaar vervoer, er zijn treinen, trams, metro’s en ferry’s. Kaartjes hiervoor kunt u kopen bij de stations of bij een kiosk.

Telefoon & post
Omdat Zweden lid is van de Europese Unie hebben zij hetzelfde alarm nummer als wij. Wanneer u in een noodsituatie zit dan belt u “112”. Als u iemand met een Zweeds nummer wilt bellen dan moet u de landcode “0046”voor het telefoonnummer plaatsen. Als er een brief of kaart naar het thuisfront moet worden verstuurd kunt u postzegels krijgen bij sigarenboeren, kiosks, of supermarkten. Hier kunt u ook uw brief op de post doen want er zijn geen postkantoren in Stockholm.

Eten & drinken
Restaurant Frantzen ligt in het oude gedeelte van de stad en is het populairste restaurant van het jaar. Er worden zeer culinaire gerechten geserveerd en zij maken er een echte beleving van.
Eksted heeft een gezellige sfeer door de houten meubels. De gerechten worden bereid op de ouderwetse manier, met open vuur. Het restaurant heeft een Michelin ster.
Oxelblom is een traditioneel Zweeds restaurant en zo zijn ook de recepten van Zweedse origine. De inrichting is erg vintage en dit geeft een warme sfeer.
Brasserie le Rouge is een prachtig restaurant met Franse inrichting. Er worden hier Franse en Italiaanse gerechten geserveerd en er naast is een bar onder de zelfde naam die erg populair is bij de locals.

Uitstapjes
Nordiska Museet is een museum over de cultuur van zweden. Hier leert u alles over mode, geschiedenis, werk etc.
Drottningholm Palace is het best bewaarde paleis van Zweden. Hier woonde veel koninklijke families en er valt hier dus ook veel te leren over het koninklijke huis door de jaren heen.
The Museum of Medieval Stockholm is erg leuk om te bezoeken omdat je een goed beeld krijgen over Stockholm in de middeleeuwen.
Gamla Stan is het oude gedeelte van de stad. Je kunt hier een tour doen en meer leren over de oude architectuur en de verhalen hier achter.

Boek nu een stedentrip naar Stockholm !

Geschreven door:

Mariska

Terug naar het overzicht