Alles wat u moet weten voor u naar Valencia gaat

valencia-1049389_640De op een na grootste stad van Spanje heeft veel bezienswaardigheden. Zo is er niet alleen veel cultuur en historische architectuur te vinden maar ook hele mooie moderne delen. Hier kunt u genieten van het Spaanse weer en de stad uitgebreid leren kennen. Er zijn talloze winkels om leuke souvenirs te kopen !

Taal
Hier word Spaans gesproken, de op een na meest gebruikte taal ter wereld. Er zijn veel andere landen die deze taal ook als voertaal gebruiken. Daarom zijn er ook weinig mensen in dit land die ook Engels spreken. Wanneer u in de toeristische steden bent zoals Valencia dan word er wel vaak Engels gesproken. Toch kunnen wij u aanraden om een aantal woorden Spaans te spreken voor het geval dat u met iemand te maken hebt die geen Engels spreekt.

Geld & Visum 
Spanje is aangesloten bij de Europese Unie. Dat heeft veel voordelen omdat u bijvoorbeeld ook geen Visum hoeft te regelen om dit land te bezoeken. Daarnaast is het ook erg fijn dat u met Euro’s kunt betalen. Vroeger moest u nog geld wisselen naar de Spaanse Paseta. Gelukkig is dit tegenwoordig niet meer het geval en kunt u Euro’s uit de pin automaten halen.

Vliegveld, taxi & openbaar vervoer
Valencia airport ligt zo’n 8 kilometer ten westen van de stad. U kunt hier bus 150 nemen richting de stad en deze doet er zo’n 45 minuten over. Als u sneller zou willen reizen kunt u de metro nemen, deze doet er zo’n 25 minuten over. Door de gehele stad loopt deze metro en u kunt u gehele verblijf het beste met de metro reizen. Er rijden ook trams door de stad als u wat meer van de omgeving zou willen genieten.

Telefoon & post 
Omdat Spanje is aangesloten bij de Europese Unie kunt u hier in nood gebruik maken van hetzelfde alarm nummer als in Nederland (112). Mocht u iemand in Spanje willen bellen dan zal u de landcode 0034 voor het bericht moeten plaatsen. Wilt u op vakantie graag een kaartje versturen dan kunt u in postkantoren en kiosk’s postzegels krijgen. Een postkantoor kunt u herkennen aan het woord correos, deze zijn op zondag gesloten.

Eten & Drinken
La Pepica is een Paella restaurant dat al meer dan 100 jaar bestaat. Hier kunt u genieten van heerlijke vis gerechten met rijst
Tascas is een Tapas restaurant gelegen op het Fisherman’s Quarter. Hier kunt u kiezen uit ansjovis, gourmet of traditionele tapas.
Restaurante Canela is een restaurant met een moderne sfeer. Toch worden hier traditionele Valenciaanse gerechten geserveerd.
Balansiya is een restaurant met een Marokkaanse sfeer. Dit maakt het een erg belevenis vol restaurant met heerlijke Marokkaanse gerechten.
Ocho y Medio is een traditioneel restaurant. Hier kunt u zwarte Paella eten in een gezellig ouderwetse sfeer door het donker houten interieur.

Uitstapjes
Plaza de la Virgen is de perfecte plek om de sfeer van Valencia te proeven. Op dit plein vind u verschillende winkels om souvenirs te kopen en hier kunt u rustig iets drinken bij de leuke cafés op dit plein.
Central Market is de oudste markt in Europa dat staat in een prachtig gebouw in Valenciaanse stijl. Het is nog steeds een levendige markt waar u heerlijke lokale gerechtjes kunt kopen.
Las Fallas museum leert u alles over het Las Fallas festival dat jaarlijks word gehouden in de stad. Hier leert u alles over de achtergrond en wat er allemaal komt kijken bij dit feest.
Serranos Towers zijn gebouwd in de 14e eeuw en zijn daarom erg mooi om te zien. Daarnaast geven zij u ook een prachtig uitzicht over de stad.
l’Oceanografic is het grootste aquarium in Europa. Hier kunt u niet alleen verschillende vissoorten zien maar het is ook een prachtig gebouw.

Bezoek nu een stedentrip naar Valencia !

Geschreven door:

Mariska

Terug naar het overzicht