Alles wat u moet weten voor u naar Warschau gaat

warsaw-77754_640De prachtige architectuur van de stad is een combinatie van nieuwe en oude gebouwen. Sinds de verwoesting in de Tweede Wereldoorlog is er veel van de oude gebouwen herbouwt of hersteld. Zo zijn er ook veel oude souvenir winkels maar ook veel moderne kleding winkels, voor ieder wat wils dus. Er heerst een gezellige sfeer in de stad en u kunt genieten van de historie en cultuur. Hieronder leest u alles over Warschau.

Taal 
Het Pools dat er gesproken wordt heeft veel weg van Russisch of Tsjechisch. In de loop der jaren is het aantal mensen dat Engels spreekt flink gestegen en in de grote steden hoeft u zich hier zeker geen zorgen over te maken. Buiten deze grote steden en vooral de oudere mensen zullen helaas geen Engels spreken, u heeft meer kans om u verstaanbaar te maken als u Duits spreekt.

Geld & Visum 
De munt eenheid van Polen is de zloty. Voor deze munt eenheid ligt de koers ook anders, dit verschilt alleen per dag dus het fijn het even te checken voor vertrek. Voor vertrek zou u dit geld al kunnen wisselen, ook kunt u bij de pin automaten in Polen zelf dit geld gewoon pinnen. Inwoners van de Europese Unie mogen vrij reizen naar Polen, dit houdt in dat u geen Visum nodig hebt om dit land te bezoeken.

Vliegveld, taxi & openbaar vervoer
Frederic Chopin International Airport ligt op zo’n 10 km afstand van Warschau vandaan. Met bus 175 en bus 188 komt u vanaf het vliegveld in de stad. Ook kunt u een taxi nemen, dan bent u binnen zo’n 20 minuten in de stad. Vraag de prijs voor u instapt bij de taxi zodat u zeker weet dat alles goed zit. Veel hotels bieden ook transfers aan, dit is vaak het goedkoopst . Het openbaar vervoer in de stad is erg breed, je hebt er trams, metro’s en bussen. Via het openbaar vervoer kunt u alles over Warschau ontdekken.

Telefoon & post
Het alarm nummer in polen is hetzelfde als in Nederland (112), deze kunt u bellen als u in een levensbedreigende situatie bent. Wanneer u een Pools nummer wilt bellen dan moet u de landcode 0048 voor het telefoonnummer plaatsen. Wanneer u postzegels nodig heeft om een brief of kaart naar huis te sturen, dan moet u opzoek naar het woord Poczta. De brief kunt u stoppen in de rode brievenbussen.

Eten & drinken
Rozona is een restaurant waar ze traditioneel Poolse gerechten serveren. Er hangt een ontspannen en gezellige sfeer en het eten is van goede kwaliteit.
Delizia is een van de beste Italiaanse restaurants van de stad. Er word met veel passie eten bereid, maar eet niet teveel. Ze hebben er namelijk verrukkelijke toetjes.
Jazz Bistro Gwiazdeczka is een hele beleving door het glazen plafond en de heerlijke muziek. Ze hebben veel variatie op het menu van pasta, vlees tot pannenkoeken. Zij zijn gefocust op lekker en gezond koken.
Inaba is een traditioneel Japans restaurant. Hier kunt u Sushi eten in een stijlvolle inrichting. Na het eten kunt u nog gezellig natafelen in de karaoke kamer.

Uitstapjes
Uprising museum is een plek waar u veel kunt terugvinden over de stad in de Tweede Wereldoorlog. Hier leert u meer over het dagelijks leven van de burgers, de wapens en zelfs liefdesbrieven uit deze tijd.
Royal Castle is het voormalige huis van vele koningen van Polen. Hier kunt u de slaapkamers van deze oude koningen bekijken of de schilderijen die in het huis hingen.
Ghetto Tour neemt u mee in de tijd van de Tweede Wereldoorlog toen de Joodse burgers in een aparte wijk moesten wonen met hier een muur omheen. U leert alles over het leven in deze wijk en ziet de monumenten.
Park Lazienki is een van de groenste delen van de stad. Hier kunt u heerlijk ontspannen of het Chopin monument te zien. Ook staan er kleinere kastelen rond het park.

Ontdek alles over Warschau tijdens een stedentrip Warschau!

Geschreven door:

Mariska

Terug naar het overzicht