Alles wat u moet weten voor u naar Wenen gaat

vienna-816960_640Deze culturele hoofdstad heeft echt alles wat u zoekt als u een stedentrip doet. Bekijk de architectuur van de paleizen, pleinen en gebouwen. Dit kunt u doen vanuit een koets, reuzenrad of boot. Het eten in deze stad is verrukkelijk en de restaurants zijn erg gezellig. Als u van winkelen houd kunt u ook uw lol op. In deze blog leest u alles over Wenen.

Taal
De officiële taal van Oostenrijk is Duits. Dit is erg handig voor Nederlanders omdat veel van ons de taal op school hebben gehad, maar ook omdat deze erg veel op onze taal lijkt. Wanneer u geen Duits spreekt zal u hier en daar een aantal woorden kunnen verstaan. In een grote stad als Wenen zal er ook veel Engels worden gesproken.

Geld & visum
Omdat Oostenrijk lid is van de Europese Unie is de Euro ook het wettig betaalmiddel. Dit is erg handig want dan hoeft u geen geld te wisselen wanneer u naar Wenen gaat. Om deze zelfde reden hoeft u ook geen Visum aan te vragen als u dit land bezoekt. Zorg wel dat u een geldig paspoort of legitimatiebewijs heeft.

Vliegveld, taxi & openbaar vervoer
Vienna International Aiport ligt op zo’n 20 kilometer afstand van de stad. Met de hogesnelheidstrein die bij het vliegveld hoort bent u in 15 minuten in de stad, deze vertrekt elk half uur. Ook zou u een taxi kunnen pakken, let er dan wel op dat u van te voren een prijs afspreekt zodat zij u niet teveel laten betalen omdat u toerist bent. In de stad zelf vind u metro’s, bussen en trams. Kaartjes hiervoor kunt u bij de stations, sigarenboeren en kiosk kopen.

Telefoon & post
Omdat Oostenrijk lid is van de Europese Unie hanteren zij hetzelfde alarmnummer als in Nederland. Wanneer u zich in een noodsituatie bevind moet u 112 bellen. Als u iemand wilt bellen met een Oostenrijks nummer dan moet u de landcode “0043” voor het telefoonnummer plaatsen. Wanneer u een brief of kaart naar het thuisfront wilt sturen kunt u postzegels verkrijgen bij postkantoren, sigarenboeren en kiosk.

Eten & drinken
Glacis Beisl is een klein restaurant waar zij typische Weense gerechten serveren. De tuin is prachtig en hier kan in de zomer ook gegeten worden.
Augustinerkeller ligt in het hart van de stad. Hier worden traditionele Weense gerechten geserveerd in een gezellige kelder. Er word ook traditionele muziek gespeeld.
Kussmaul is een nieuw en trendy restaurant. De inrichting en de sfeer zijn ondanks dat het modern is erg gezellig. Het personeel is vriendelijk en het eten is gemaakt door een topchef.
Tian is een restaurant dan inspeelt op de healthy food trend. Dit is zelfs terug te zien in het interieur waar het natuurlijke thema terugkomt. Het vlees is hier voortreffelijk en word bereid met natuurlijke ingrediënten

Uitstapjes
Belvedere palace is een paleis met indrukwekkende architectuur en een prachtige tuin. Er is ook veel kunst te zien met stukken van Monet en van Gogh.
Wien Museum geeft u alle historische informatie die u maar kan wensen over de stad.
Danube Tower zou u kunnen vergelijken met de Euromast in Nederland. Hier heeft u prachtig uitzicht over de stad en zou kunnen bungeejumpen.
St.Charles Church is een kerk met prachtige architectuur, het geeft een goed beeld van de historie van de stad.
Spanish Riding School heeft de mooiste manege van de wereld. Ook beheersen zij een manier van paardrijden die uiterst mooi is om naar te kijken.

Ontdek zelf alles over wenen en boek een schitterende stedentrip naar Wenen!

 

 

Geschreven door:

Mariska

Terug naar het overzicht