Archeologie in Athene

greece-1162816_1280

Aan archeologische vondsten is de Griekse hoofdstad Athene niet te missen. Athene kent namelijk een van de langste stadsgeschiedenissen ter wereld en is wel zo’n drieduizend jaar bewoond geweest. Na een lange tijd vol strijd en welvaart, werd Athene in de 19e eeuw de hoofdstad van onafhankelijk Griekenland. Uit deze tijd zijn enorm veel archeologische vondsten toch nog bewaard gebleven. Archeologie betekent vanuit het Grieks vertaald: ‘leer der oudheid’. Hiermee wordt bedoeld dat de kennis uit overblijfselen van vroeger ons de wetenschap over die tijd weergeeft.

Toeristische trekpleisters
Het Akropolis is een van het grootste en bekendste archeologisch monument uit de geschiedenis van Athene. Het Akropolis is hoog gelegen op een tafelberg zodat de bewakers van de stad een ver uitzicht over de stad zelf en De Middellandse Zee hadden. Een andere indrukwekkende archeologische vondst in Athene is de Agora. Dit was de vroegere verzamelplaats en het centrum van de stad. Tempels zijn er in Athene veel, maar een van de grootste is De Tempel van de Olympische Zeus. Hier werden goden vereerd. Deze bouwwerken hebben een prachtige architectuur met veel details en brengen daarnaast ook een rijke historie met zich mee!

Museums
Voor archeologie in Athene meet u naast de prachtige bouwwerken zeker het Nationaal Archeologisch Museum van Athene bezoeken! Hier vindt u de oudste collecties van de Oud-Griekse kunst die afkomstig zijn van archeologische vondsten uit heel Griekenland. Ook Het Akropolis Museum herbergt een hoop archeologische vondsten die gevonden zijn bij de Akropolis. Dit is voornamelijk beeldhouwkunst en verschillende architectuurfragmenten. Ook is er het Agora Museum dat gebouwd is als onderdak voor de belangrijkste vondsten van de Agora. Hier vindt u voornamelijk sculpturen en resten van de versieringen van de toenmalige verzamelplaats.

Ontdek de rijke historie van deze Griekse hoofdstad nu zelf en boek een stedentrip naar Athene met Travelservice!

Bronnen
– https://www.cityspotters.com/griekenland/athene
– https://www.tripadvisor.nl/Attractions-g189400-Activities-c49-Athens_Attica.html
– http://travelservice.nl/ontdek-cultuur-en-historie-tijdens-een-stedentrip-in-athene/

Geschreven door:

Casper Knieriem

Terug naar het overzicht