Bagage

De individuele bagageregels per luchtvaartmaatschappij vindt u hieronder:

Ryanair
Wizzair
Transavia
EasyJet
KLM

Voor alle vliegtuigpassagiers binnen de Europese Unie (EU) gelden, vanaf 6 november 2006, dezelfde, nieuwe regels voor wat mee mag in de handbagage. Vloeistoffen, gels en spuitbussen in de handbagage mogen alleen in kleine hoeveelheden (max. 100 ml per stuk) én op de juiste manier verpakt worden meegenomen. Dit geldt voor alle passagiers die vertrekken van, of overstappen op, een luchthaven binnen de Europese Unie. De nieuwe regels gelden voor vloeistoffen zoals water en andere drankjes voor consumptie, maar ook voor gels, pasta’s, lotions en de inhoud van spuitbussen. Toiletartikelen zoals tandpasta, scheerschuim, haargel, lipgloss en crèmes vallen hier dus ook onder.

De flesjes moeten in doorzichtige en hersluitbare plastic tassen van max. 1 liter worden vervoerd. Per persoon mag één doorzichtige plastic zak worden meegenomen. Passagiers mogen nog wel flessen met een grotere inhoud, zoals drank of parfum, kopen op luchthavens. Die worden in verzegelde tassen meegegeven en hiervan mag het zegel niet eerder verbroken worden dan op de eindbestemming.

Kijk voor de volledige regels op de website van de luchtvaartmaatschappij waar u mee vliegt. Travelservice is niet aansprakelijk voor de gevolgen van tussentijdse wijzigingen of aanvullende regels.