Bezienswaardigheden vlak bij Praag

Naast het prachtige Praag zijn er kilometers verderop ook bezienswaardigheden te bezoeken die u kunt combineren tijdens uw stedentrip Praag. Wij hebben er een paar voor u geselecteerd.

Český Krumlov
Český Krumlov is een schilderachtig stadje waar u in een kleine twee uur heen kan rijden en via de oude stadspoorten binnen komt. Het is 750 jaar oud en dit is zeker terug te zien in de historische bouwwerken. Dit stadje in de Zuid-Bohemen, gelegen aan de Moldau, die er ook dwars door heen loopt, is ideaal voor een kanotocht. Verder kunt u hier het sprookjesachtige Kasteel van Český Krumlov bezoeken. Maar ook de Castle Garden, die ideaal is voor een herfstwandeling en waar in de zomer prachtige bloemen bloeien. Ook zijn de kerken in barok stijl niet te missen in het Tsjechische dorpje, zoals de ST. Jost Church.

cesky-krumlov-1322891_1920

Kasteel Karlstein
Dit gotische kasteel uit de 14e eeuw is een oud en historisch bouwwerk in Tsjechië. Dit kasteel heeft een erg rijke historie en is alleen te bezoeken met een gids, zodat u er alles uit kan halen. Het is gebouwd op een hoge rots. Bijzonder aan dit kasteel is dat de muren van de legendarische Kapel van het Heilige Kruis, die zich bevind in de Grote Toren, zijn versierd met 2400 edelstenen! Zeker een bezoekje waard!

Kutná Hora
Deze stad in de Midden-Bohemen was in de twaalfde eeuw een welvarende stad en is dit terug te zien in de kostbare gebouwen die er staan. De stad is erg toeristisch en is maar een uurtje rijden vanaf Praag. De meeste toeristen nemen een kijkje bij de St. Barbarakathedraal die immers op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Hier vindt u prachtige decoraties aan de binnen -en buitenkant van het kathedraal. De enorme ramen zijn van glas-in-lood die zorgen voor een unieke lichtinval. Het St. Barbarakathedraal laat zeker zijn toenmalige rijkdom tonen.

Ontdek de prachtige omgeving in Tsjechië nu zelf en combineer dit met een stedentrip Praag!

Bronnen
– http://www.praag-nu.nl/tips-voor-dagje-uit.html
– http://travelservice.nl/stedentrips/praag/

Geschreven door:

Casper Knieriem

Terug naar het overzicht