Boedapest, de 10 coolste dingen om te doen

Een aantal dingen moet je gewoon doen als je op stedentrip naar Boedapest bent!

Op nummer 10 staat een bezoekje aan de Sint-Stefanus basiliek. Deze prachtige kerk van Boedapest is zeker een bezoekje waard. Het indrukwekkende plafond is waar de meeste mensen over praten die de kerk al eens bezocht hebben.

Op nummer 9 staat een bezoekje aan de Donau Promenade. Het is een erg indrukwekkende plek in Boedapest. Er staan langs de waterpromenade allemaal schoenen. Dit staat symbool voor alle Joden die hier omgekomen zijn.

Op nummer 8 staat een bezoekje aan de kettingbrug. Dit is de brug die Buda en Pest verbindt.

Nummer  7 is een segway tour door Boedapest. Zo wordt op een bijzondere manier kennis gemaakt met de stad.

Nummer 6 is het Budapest Pinball museum. Hier kan je de hele dag gratis spelletjes doen en de diverse flipperkasten door de jaren heen ontdekken. Erg grappig en leuk museum om te bezoeken bij een stedentrip Boedapest.

Nummer 5. Tijdens een stedentrip Boedapest moet er zeker een bezoekje aan de kasteelheuvel worden gedaan. Vanaf de heuvel is er een indrukwekkend uitzicht over de stad en het kasteel op de heuvel is ook zeker leuk om te bezoeken.

Een bezoekje aan de Donau rivier staat op nummer 4. Er kunnen ook boottochten gedaan worden over de Donau rivier. Daarnaast kan je ook langs de rivier lopen of op een bankje genieten van het uitzicht.

Op nummer 3 staat een bezoekje aan het Parlement. Het is een erg indrukwekkend gebouw zowel van binnen als van buiten.

Op nummer 2 staat de Celeritas Shooting Club. Hier kan een unieke schiet ervaring meegemaakt worden.

Tenslotte staat op nummer 1 van coole dingen om te doen in Boedapest toch wel het visserbastion. Het is een unieke plek en bijzonder om mee te maken. Het lijkt zo uit een Disney sprookje te komen.

Als u deze dingen zelf wilt meemaken moet u zeker een stedentrip Boedapest boeken!

Geschreven door:

Casper Knieriem

Terug naar het overzicht