Cocktails in Warschau

cocktail-518712_1920

Warschau heeft een breed aanbod in wodka’s, maar zijn ook de cocktails in de stad een favoriet. Dit van zowel de lokale bewoners als van de toeristen. Het nachtleven in Warschau is ook een bruisend gedeelte van de stad en zijn er hoop nieuwe en moderne cocktailbars die nog niet zo onder de aandacht zijn gebracht. Wij delen hierbij graag een aantal tips.

Sfeer
De bars in Warschau variëren nogal van sfeer. Zo zou u echt op zoek moeten gaan naar een bar die bij u past. Er zijn clubs te vinden met harde muziek, gekleurde lichten en dansende mensen. Hier vindt u ook vooral jongeren mensen en/of studenten. Heeft u zin in een feestje met harde muziek en keuze uit enorm veel soorten wodka’s en cocktails? Dan bent u bij de zakenwijk van Warschau op het goede adres. Ook zijn er veel 14e-eeuwse kelderbars te vinden in de stad. Voor deze bars moet u in de Oude Stad (Stare Miasto) zijn. In club Chimera, ook in de oude stad kan je heerlijke ‘vodka-orange blends’ drinken. Voor live-optredens van plaatselijke artiesten, klassiek meubilair en een gezellige sfeer moet u zeker in de kelderbars van Warschau zijn.

Klassiek
‘Papparazzi’ is de perfecte bar voor als u nog niet zo heel erg bekend met cocktails. Hier kunt u de echte klassieke cocktails drinken. Ook maken de barmannen van iedere cocktail een kunstzinnig drankje. Op eerste verdieping van deze bar vindt u de cocktailbar, maar gaat u een verdieping omhoog, dan vindt een bar met snacks en pizza’s! De bar Syreni Spiew is een wat stijlvollere cocktailbar in Warschau. Hier wordt zo nu en dan live muziek gespeeld en zijn de barmannen ware meesters in hun vak. Wel zijn de prijzen iets hoger dan voor de gemiddelde cocktail, maar dan krijgt u ook wat!

Ontdek de cocktails van de hoofdstad van Polen nu zelf en boek een stedentrip naar Warschau!

Bronnen
– https://lovin.ie/travel-food/cities/warsaw/the-top-10-best-cocktail-bars-in-warsaw
– https://theculturetrip.com/europe/poland/articles/the-best-cocktail-bars-in-warsaw/
– http://www.bestbarseurope.com/warsaw/bars/

Geschreven door:

Casper Knieriem

Terug naar het overzicht