Culinair in Valencia

paella

Naast zon en strand is Valencia ook de ideale bestemming voor liefhebbers voor culinaire hoogstandjes. U kunt kiezen voor een vier sterren restaurant of voor een terrasje op het strand of in het centrum. Naast uw hapje en drankje geniet u natuurlijk van de historische gebouwen en de schilderachtige straatjes in deze oude Spaans stad.

Authentiek
Aan authentieke restaurants is Valencia niet te missen. Deze vindt u vooral in de kleine straatjes, of moet u zich laten informeren bij de lokale bevolking. Zij weten vaak waar u de echte goede ‘Paella Valenciana’ kunt eten. Deze traditionele Spaanse restaurantjes zijn meestel buiten de gebaande paden te vinden, dus ook minder toeristisch. Daarnaast staat op elke menukaart in welk restaurant dan ook, de bekende Paella Valenciana. Valencia is trots op dit gerecht en geeft elk restaurant er weer zijn eigen originele twist aan!

Tapas
Net als Paella, wordt ook tapas in bijna elke restaurant of bar in Valencia geserveerd. De lokale tapasbarren vindt u overal in de stad en zijn meestal in de avond geopend tot midden in de nacht. De Spaanse bevolking is namelijk erg goed in ‘natafelen’ en zitten vaak erg lang aan tafel, tapas is hiervoor dus ideaal! Wanneer u heerlijk aan uw tappas en een wijntje zit, kan het zomaar zijn dat er shows worden opgevoerd naast het restaurant. Zo worden er regelmatig in de avond ‘flamencoshows’ gehouden. Flamenco is een traditionele Spaanse dans die gepaard gaat met uitbundige klanken en versieringen rondom de dans. Dubbel genieten dus!

El Carmen
El Carmen wordt door veel toersten als een van de gezelligste buurten van Valencia genoemd, het heeft dan ook een erg centrale ligging en vindt u op elke hoek wel een restaurantje of barretje. Het is een historische straat met een rijke geschiedenis en zijn er oude stadspoorten en het ‘El Carmen kathedraal’ te bewonderen. Als u in deze wijk bent, neem dan een kijkje in de straat: ‘Calle Caballeros’. Hier vindt u enorm veel bars en restaurants die dag en nacht geopend zijn!

Om uw stedentrip naast de geweldig Spaanse keuken nóg aangenamer te maken, biedt TravelService voor 20,- p.p. een Valencia Toeristen Kaart aan waar u profiteert van hoge kortingen!

Ontdek de Spaanse stad nu zelf en boek een stedentrip naar Valencia!

Bronnen
– http://www.verrassendvalencia.nl/top-5-restaurants.html
– http://www.verrassendvalencia.nl/foodies.html

Geschreven door:

Casper Knieriem

Terug naar het overzicht