Culinair Valencia

Op het gebied van eten zult u tijdens een stedentrip naar Valencia niets te klagen hebben. Wat u in Valencia geproefd moet hebben is de rijst die de Spanjaarden op eigen wijze bereiden. Rijst wordt er op vele verschillende manieren bereid. Paella, gebakken rijst, rijst met eend of kreeft, zwarte rijst en ga zo maar door. Restaurants vestigen zich in de hele stad en aan het strand. U heeft hierdoor altijd keuze uit vele restaurants op verschillenden plaatsen en met verschillende mogelijkheden qua gerechten. Met andere woorden, culinair genieten op prachtige plaatsen!

Wat heel bekend is in Valencia is het museum van de wetenschap: Ciudad de las Artes y de las Ciencias. Het is niet zomaar een museum, het is namelijk een van de grootste en meteen ook een van de bijzonderste musea in de omgeving. In het museum moet je de tentoonstelling aanraken of bedienen, aldus anders als anders. Het museum is geschikt voor jong en oud en bied voor alle leeftijden een enorm aanbod aan activiteiten. Alvast stiekem een voorbeeld: U kunt er zelf een tv-programma maken. Kinderen kunnen onder begeleiding deelnemen aan verschillende experimenten. Kortom, een onvergetelijke dag voor jong en oud!

Mercado Central is een centraal gelegen markt, waar u van maandag tot zondag uw dagelijkse boodschappen kunt doen. Heeft u als toerist niets meer nodig? Zelfs dan blijft deze markt nog leuk om er lekker op rond te neuzen. Daarnaast staat er aan de voorzijde van de markt een schitterend gebouw. Dit gebouw maakt de markt tot in details af! Hierdoor kunt u een bezoek aan Mercado Central toch niet laten schieten? 

Als u in Valencia gaat shoppen komt u op het eerste oog vele grote merken tegen zoals Zara en Bershka. Natuurlijk super leuk, maar wist u dat Valencia ook bekend staat om haar typische Spaanse boetiekjes? Voornamelijk in het oude centrum van Valencia vind u veel van deze Spaanse boetiekjes. Typisch hieraan is dat er in elke Spaans boetiekje een warme en gezellige sfeer hangt. Het is hier mooi aangekleed met mozaïekvloeren en bakstenen muren. De boetiekjes hangen vol met kleding, accessoires en sieraden. Sla dus snel uw slag voor de leukste musthaves!

Geschreven door:

Casper Knieriem

Terug naar het overzicht