Cultuur in Krakau

Image Krakau Wawel

Krakau is een stad vol cultuur en hoort bij één van de belangrijkste en mooiste cultuursteden van Midden-Europa. In de stad bevinden zich kunstwerken van onder andere Leonardo da Vinci, maar ook kathedralen en kastelen die zijn omringd door het karakteristieke heuvelachtige landschap van Polen.

Tradities
Krakau heeft een hoop eeuwenoude tradities, en gaan er zelfs Middeleeuwse verhalen rond over draken die in de grotten hebben geleefd. Daarnaast viert Krakau feesten ter ere van verschillende heldenacties die hebben plaatsgevonden in de stad. Deze feesten worden breed uitgepakt, want de burgers verkleden zich en wordt er muziek gepeeld.

Bouwstijlen
Doordat Krakau een aantal oorlogen heeft doorstaan staan er nog veel authentieke gebouwen in de stad. De meeste gebouwen stammen uit het begin van de 13e eeuw, maar zijn er ook nieuwe bouwwerken bij gekomen waardoor Krakau veel verschillende bouwstijlen bezit. Zo is de Grote Markt het hart van Krakau en mag zich het mooiste marktplein van Europa noemen. Op dit plein bevinden zich ook de Mariakerk, de Sint-Annakerk en de Raadshuistoren. Deze drie gebouwen hebben prachtige architectuur en historie en moet u zeker bezoeken als u in Krakau bent!

Bezienswaardigheden
Wanneer u in Krakau bent, kunt u er natuurlijk niet omheen om de populairste bezienswaardigheden van de stad te bezichtigen. Zo draagt het Wawelkathedraal een historie met zich mee waarbij velen koningen hun laatste rustplaats hebben gevonden. Ook is Krakau in bezit van een kunstwerk dat geschilderd is door Leonardo Da Vinci, namelijk de ‘Dame met de Hermelijn’. De stad heeft natuurlijk ook een geschiedenis met De Tweede Wereld Oorlog, en kan je het museum over volkenkunde en Joodse Geschiedenis, of het concentratiekamp Auschwits bezoeken.

Krakau is een stad vol met historie en cultuur. Boek nu een stedentrip naar Krakau!

Bronnen
– http://travelservice.nl/stedentrips/krakau/
– https://www.bezoekkrakau.nl/krakow/
– http://www.polen.travel/nl/cultuurstad-krakau

Geschreven door:

Casper Knieriem

Terug naar het overzicht