Stockholm: de decembermaanden

Een stedentrip naar Stockholm? Travelservice biedt u een 4-daagse all-inclusive reis aan naar deze prachtige waterstad al vanaf 399 euro per persoon. Wanneer u er voor kiest om in de decembermaanden te gaan, dan wordt u ook nog eens flink verrast door de kerstsferen in de stad.

Stockholm
Stockholm kerst

Gamla Stan
In de oude stad van Stockholm worden de kerstsferen goed uitgepakt. Denk hierbij aan de traditionele kerstmarken, maar worden deze extra aangekleed met meubel en interieur-kraampjes. Dit komt omdat de stad natuurlijk een designerstad is. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog vele kraampjes met lekker eten, warme chocolademelk, glühwijn of de Zweedse variant: glögg. Als u in de Zweede stad bent is een heerlijk warm drankje bijna niet weg te denken! Het openluchtmuseum Skansen op het eiland Djurgârden is een plek voor echte creatievelingen. Hier staat een kerstmarkt waar vers brood en handgemaakte kaarsen worden gemaakt, dit kunt u zelf ook proberen!

Stureplan
Stureplan is een van de bekendste centrale pleinen van Stockholm. Hier zijn een hele hoop chique restaurants, bars en winkels te vinden. Tijdens de kerstdagen zijn de straten hier prachtige versierd. En niet alleen de straten, maar ook de etalages van grote warenhuizen. Op het grote plein worden ’s avonds vaak concerten gegeven en is er een ijsbaan waar u kunt schaatsen!

Julbord
Julbord betekend Kersttafel. Hier doen alle Zweden aan mee tijdens de kerstavond. De hele dag vieren de Zweden kerst en beginnen zij om 12 uur met de traditionele kost, namelijk rijstepap met kaneel. Hier zijn ook veel tradities aan verbonden wat kerst in Stockholm een unieke gelegenheid maakt. Tijdens het diner worden typisch Zweedse gerechten geserveerd. Denk hierbij aan Zweedse gehaktballetjes, haring en worstjes, beenham en natuurlijk veel soorten sauzen.

Ontdek de kerstsferen van Stockholm nu zelf en boek een stedentrip

Bronnen
– http://www.visitsweden.com
– http://www.catch52.nl/tag/stockholm/

Geschreven door:

Casper Knieriem

Terug naar het overzicht