De Duomo van Milaan

duomo-1012591_1280

De Duomo Santa Maria is het kathedraal van Milaan. Deze domkerk aan het Domplein wordt als een van de grootste rooms-katholieke kathedralen in de wereld en de grootste van Italië gezien. De kerk staat aan het domplein ‘Piazza del Duomo’ in het centrum van Milaan en is zeker niet te missen als u op stedentrip bent in deze tweede grootste stad van Italië.

Werk
Aan de kerk is eeuwen gewerkt en is gebouwd in de gotische bouwstijl. Door de fraaie details aan de architectuur is het zeker een blikvanger in de stad. Zo heeft het kathedraal wel 135 marmeren siertorentjes en meer dan 2200 kunstwerken! De kerk is zo’n 157 meter lang, 92 meter breed en 108 meter hoog en heeft een oppervlakte van 10.000 vierkante meter. De bouw startte in de 14e eeuw maar dit duurde erg lang. Begin 19e eeuw, het jaar dat Napoleon als koning van Italië werd gekroond, was het kathedraal pas af.

Dakterras
Eenmaal bij de Duomo, dan kunt u ervoor kiezen om het dakterras te bezoeken. Hiermee heeft u natuurlijk een prachtig uitzicht over Milaan zelf, maar ziet u ook het Madonnabeeld die op het hoogte torentje sinds 1773 is geplaatst. Op het dakterras kunt u komen met een trap die 500 treden telt of met een lift.

Museo del Duomo
Met een bezoekje aan het Museo del Duomo, komt u meer te weten over de geschiednis van dit complexe bouwwerk van Italië. Ook ziet u vele kunstwerken en schaalmodellen van de kerk en culturele feiten over het leven van de Milanezen. Dit museum is naast het prachtige kathedraal zelf en het dakterras, zeker een bezoekje waard!

Boek nu een stedentrip naar Milaan met Travelservice!

Bronnen
http://www.aviewoncities.com/nl/milaan/duomo
https://www.cityspotters.com/italie/milaan/duomo-santa-maria-nascente

Geschreven door:

Casper Knieriem

Terug naar het overzicht