De geheimen van Londen

Londen, de bekendste stad van het Verenigd Koninkrijk gelegen aan de rivier de Themes. Londen is zeker een wereldstad. Ik heb ervaren dat als je eenmaal in Londen geweest bent je vanzelf verslaafd raakt aan de stad. Aan de gezellige en altijd vriendelijke mensen, aan bepaalde plekjes in Londen ga je je hechten en er is altijd genoeg nieuws te zien hoe vaak je er ook komt. De rode bussen, Oxford street en de Big Ben zijn de welbekende dingen die men weet van Londen, maar er is zoveel meer moois om te zien en te doen..

164689_10151605416531063_863567955_n

Vlakbij de Big Ben is het st. James park. Dit is één van de geweldige parken in Londen. Hier kunt u kennismaken met de tamme eekhoorntjes. Ze komen gelijk op u af als u wat brood of iets anders lekkers wilt geven en ze huppelen gezellig rond in het park. Daarnaast is er ook een eiland met pelikanen wat erg mooi is om te zien. Als u het hele St. James park doorloopt komt u uit bij Buckingham Palace waar u het huis van de koningin kan zien.

Bij een stedentrip horen ook spontane dingen zoals zomaar ergens naar binnen gaan om wat te drinken. In Londen moet u dan echt een typische Engelse pub uitproberen. De sfeer die daar hangt is heel bijzonder en anders dan in Nederland. Leuke wijk om een pub uit te proberen is Piccadilly Circus, er hangt een hele gezellige sfeer en de wijk is rijk aan pubs.

644597_10151605422861063_1477114951_n

Een andere bijzondere plek waar u normaal niet zo snel zou komen in Londen is de Tower Hill. Dit is een heuvel vlak buiten het centrum van Londen. Als u deze heuvel beklommen heeft, heeft u een prachtig uitzicht over de skyline van Londen. Ook zeker ’s nachts een aanrader en overdag kunt er prima picknicken terwijl u van het mooie uitzicht geniet.

Geschreven door:

Casper Knieriem

Terug naar het overzicht