De geschiedenis van Lissabon

portugal-101614_1920

Lissabon is een stad die u veel te bieden heeft tijdens een stedentrip. In de stad zijn veel schilderachtige wijken, maar kunt u ook genieten van de historie die de stad met zich mee brengt.

Romeinen
In het jaar ’60 v.Chr werd Lissabon, wat toen nog Olissippo heette, de hoofdstad van het Westelijk Romeinse rijk. De stad werd een grote aanlegplaats voor handelsschepen. Na de val van het Romeinse rijk, vele jaren later rond ‘400 n.Chr, werd de stad Lissabona genoemd. Eeuwen later rond het jaar ‘700 bemachtigde de Islamitische bevolking, ook wel de Moren genoemd, de stad. Er werd veel handel gedreven. Lissabon werd een welvarende stad en werd ook het nu beroemde Kasteel van Sint Joris of te wel Het Castelo de São Jorge gebouwd.

Vroegere invloeden
Anno nu zijn er nog een hoop Moorse invloeden in de stad te bezichtigen. Zo hebben ook de meeste toeristische bezienswaardigheden, bijvoorbeeld het Kastel van Sint Joris, met de geschiedenis van Lissabon te maken. Ook hangen sommige monumenten samen met de aardbeving van Lissabon die in 1755 plaatsvond. Lissabon heeft lang geleden ook anders uit gezien met nóg meer smalle straatjes. Deze werden vervangen door bredere straten en grote pleinen en werd Lissabon een van de eerste moderne steden. De wijk Baixa is hier een fraai voorbeeld van.

Ontdek deze prachtige stad nu zelf en boek een stedentrip naar Lissabon met Travelservice!

Bronnen
http://travelservice.nl/schilderachtige-straatjes-in-lissabon/
– http://www.youropi.com/nl/lissabon/article/historie-lissabon-1570
– http://lissabonvoorbeginners.nl/bezienswaardigheden.htm

Geschreven door:

Casper Knieriem

Terug naar het overzicht