Eten en drinken tijdens een stedentrip in Krakau

Krakau heeft veel restaurants die variëren in prijs en keuken. Vaak hebben deze restaurants een middeleeuws karakter, waar livemuziek wordt gespeeld door traditionele bands. Optimaal genieten van een hapje of drankje dus!

Krakau

Aanbod
In Krakau is het aanbod aan traditionele Poolse gerechten groot. Daarnaast zijn er ook Joodse markten zoals Plac Nowy, die bekend staat om zijn brede keuze aan junkfood. In de wijk Szekora is er keuze uit de traditionele Joodse keuken, zoals Joodse tapa’s en Israëlische wijnen.
Voor de vegetariërs is het op vrijdag een feestje. Dan eten de meeste mensen in Polen namelijk vegetarisch volgens Poolse traditie. 

Budget
Rynek Glowny is De Grote Markt en het centraal gelegen plein van Krakau. Hier zijn aardig wat dure en toeristische restaurants te vinden. Krakau is een studentenstad en dit heeft zo z’n voordelen. Zo zijn er melkbarretjes, genaamd ‘Bar Mlecy’s’. Dit zijn snelbedieningsrestaurants die recht hebben op staatssubsidie en hierdoor heel goedkoop zijn.

Barren
De Joodse wijk Kazimierz staat bekend om haar verschillende soorten bieren in verschillende soorten prijzen. Verder staat Krakau bekend om de kelderbarren. Hier zijn er meer dan 200 van te vinden. De meeste barren blijven tot ’s nachts open door de grote hoeveelheid studenten in de stad.

Ontdek deze stad nu zelf en boek een stedentrip naar Krakau!

Bronnen
– http://www.polenvoornederlanders.nl/?page_id=45
– http://www.rugzaktrips.nl/europa/e26.htm

Geschreven door:

Casper Knieriem

Terug naar het overzicht