Fietsen in Lissabon en Madrid

lisbon-1450809_1920

Fietsen is een ontspannen en een typisch Nederlandse manier om een stad beter te leren kennen. U kan zich op uw eigen tempo door de stad laten vervoeren en de prachtige bezienswaardigheden bekijken. Lissabon en Madrid zijn zeker steden waar u een keer door heen moet fietsen!

Lissabon
Een zijn een hoop bezienswaardigheden te vinden in het historische deel van het centrum van Lissabon. Ook liggen er een aantal bezienswaardigheden iets verder in het centrum en zijn deze met het openbaar vervoer makkelijk te bereiken. U kunt er ook voor kiezen om met de fiets door Lissabon te toeren, waarbij u gelijk een uitgebreide uitleg krijgt over de bezienswaardigheden die u passeert. Zo fietst u door schilderachtige straatjes en langs cafeetjes en restaurants waar u kunt bijkomen van uw fietstocht. Op deze terrasjes kunt u genieten van een typisch hapje of drankje uit Lissabon. U kunt ook fietsen door het prachtige en 25 hectare grote park: Het Eduardo VII-park. Dit is het centrale park van Lissabon en heeft u prachtig uitzicht over het lagere gedeelte van de stad waaronder verschillende historische gebouwen. Maar ook over de Taag, het havengebied van de stad. Lissabon is een prachtige stad om door heen te fietsen, alleen zult u wel een hoop smalle en steile heuvels tegenkomen. Natuurkijk kunt u proberen deze heuvels te trotseren, maar raden wij u vooral het gebied rond de Taag aan. Dit gebied is recht aangelegd en dus meer geschikt om een fietstocht te maken.

Madrid
Madrid heeft een groot historisch karakter en zijn er daardoor vele culturele evenementen te vinden in de stad. Madrid staat ook wel bekend om zijn aangename sfeer en is ook niet voor niets de ‘top vakantiebestemming’ van Spanje. Als u de stad gaat ontdekken, kan het u opvallen dat Madrid een schone en veilige stad is. Ook kunt u een hoop straatmuzikanten tegen komen die de sfeer aan de stad geven. Het metrosysteem in Madrid is goed geregeld en daarom ideaal om u snel door de stad te laten vervoeren. Fietsen is door het goed geregelde verkeer ook zeker een pretje in Madrid. Er zijn verschillende routes door de stad die u begeleiden langs de mooiste bezienswaardigheden, zoals: El Retiro Park, het Prado Museum of Palacio Real. Niet te missen is natuurlijk het grote en centrale plein: Puerta del Sol. Hierop staan twee fonteinen en standbeelden van Karel III en het symbool van Madrid.

TravelService biedt u fietstoeren aan met een Nederlandstalige gids. Voor meer informatie kijkt u op onze website. Boek vandaag nog een stedentrip naar Lissabon of Madrid!

Bronnen
– https://www.tripadvisor.nl/Attraction_Review-g189158-d1823200-Reviews-Lisbon_Bike_Tour-Lisbon_Lisbon_District_Central_Portugal.html
– http://www.top10bezienswaardigheden.nl/portugal/lissabon.htm
– http://www.fietseninspanje.nl/fietsen-in-madrid/
– http://travelservice.nl/schilderachtige-straatjes-in-lissabon/

Geschreven door:

Casper Knieriem

Terug naar het overzicht