Gezellig Lissabon

Lissabon is een stad die u zeker gezien moet hebben! De hoofdstad van Portugal is enorm gezellig en er is altijd wat te doen.
Ten eerste moet u zeker de Torre Belém gezien hebben als u op stedentrip Lissabon bent. Dit is een enorm bijzondere en mooie toren die tegen de oever van de rivier staat. Deze toren is het symbool van Lissabon geworden. De toren staat ook op de werelderfgoed lijst van UNESCO.

Verder is de Ponte 25 de Abril ook erg bijzonder om te bezoeken in Lissabon. Deze brug is een exacte kopie van de Golden Gate Bridge die in San Francisco staat. Deze bijzondere brug is 3 kilometer lang en 70 meter hoog. Er zijn in Lissabon ook een aantal uitkijkpunten van waar een prachtig uitzicht over de stad te zien is wat zeker de moeite waard is. Dit worden de zogenaamde Miradouros genoemd.

Het Castelo São Jorge is ook een enorm mooie plek om te bezoeken als u op stedentrip Lissabon bent. Vanuit het kasteel heeft u een geweldig uitzicht over Lissabon. De oudste delen van de stad bevinden zich in deze wijk. Er is ook een tram die dwars door Lissabon rijdt de hele dag. Vanuit de tram heeft u een prachtig uitzicht over Lissabon en ziet u alle kanten van deze mooie stad. Dit is tram 2.

De laatste echt bijzondere bezienswaardigheid in Lissabon is de Convento do Carmo. Dit is een kerk uit de 14e eeuw. De kerk is bereikbaar via de beroemde lift Elevator de Santa Justa. De lift verbindt de stad beneden met de stad boven en is heel erg mooi bekleed met houten panelen.

Boek nu een stedentrip naar Lissabon!

Geschreven door:

Casper Knieriem

Terug naar het overzicht