Heerlijk eten in Madrid

Spanje is natuurlijk een land dat wel bekend staat om het lekkere eten. In Madrid kan dat natuurlijk ook. In deze blog de hotspots van eten in Madrid kort samengevat zodat u tijdens uw stedentrip Madrid extra kunt genieten van het eten.

In Spanje is het middagmaal de belangrijkste maaltijd van de dag. Deze vindt plaats tussen 1 en 4 uur ’s middags. De tijden van het avondeten zijn daardoor ook later in Spanje dan wij gewend zijn. Rond een uurtje of 9/10 is het gebruikelijk om pas te gaan eten in Spanje.

In Madrid zijn alle facetten van de Spaanse keuken aanwezig. Specialiteit van de streek rondom Madrid is de cocido Madrilleño. Dit is een stoofpot van lamsvlees en groenten. Daarnaast is sopa de ajo een specialiteit. Dit is een looksoep met Spaanse ham en paprika.

Iets wat u zeker moet eten in Madrid tijdens uw stedentrip is tapas. Dit zijn kleine typische Spaanse hapjes. Ze kunnen bij de borrel gegeten worden of als avondeten. Dat ligt eraan hoeveel je ervan eet. In Madrid zijn er enorm veel tapasbarretjes, maar ook kraampjes waar tapas te verkrijgen is. Natuurlijk onder het genot van een heerlijk Spaans wijntje.

De beroemdste churros van Madrid worden gemaakt bij Chocolateria San Gines. Deze winkel bestaat al sinds 1894.

Als u wat bijzonders wilt proberen qua eten in Madrid kunt u zich aan de Spaanse slakken wagen. Een bar waar de beste slakken geserveerd worden is ‘Los Caracoles’.

Geschreven door:

Casper Knieriem

Terug naar het overzicht