Hip Wenen

city-422321_1920

Wenen mag zich een van de fraaiste en voortreffelijkste steden van Europa noemen. Het is de hoofdstad van Oostenrijk en zo het economische, politieke en culturele centrum van Oostenrijk. Wenen is direct gelegen aan de rivier de Donau. De stad heeft u veel te bieden op klassiek gebied. Lees hier meer over het prachtige Paleis Schönbrunn. Daarnaast is Wenen ook een hippe stad en wij delen graag een aantal hippe wijken met u!

Karmelitermarkt
Deze wijk is nog geen minuut lopen de ‘Old Town’ van de stad en wordt ook wel de ‘Joodse markt van Wenen’ genoemd. Hier vindt u vooral winkels, boetiekjes, marktjes met groente en fruit, terrassen voor een goed bakje koffie vele restaurants. Het is een klein gedeelte van de stad, maar is er enorm veel aanbod in verschillende soorten traditioneel eten en souveniertjes. Er worden ook veel Joodse kosjere producten aangeboden. Dit zijn levensmiddelen die klaar zijn gemaakt op grond van Joodse gebruiken. De markt is op werkdagen van 06:00 tot 17:00 geopend.

Freihausviertel
Freihausviertel is een amusante wijk gelegen in de wijk Wieden, perfect voor wie van de jugenstilbouwstijl houdt. Jugendstil of Art Nouveau is een stijl die rond 1800 is ontstaan vanuit de schilderkunst. Het is te vergelijken met de barokstijl, maar is Art Nouveau bedoeld om een optimistisch wereldbeeld te benadrukken. Het is een erg creatieve wijk en zijn er veel designerboetiekjes, filmhuizen én hippe cafés te vinden.

Spittelberg
Deze wijk is vlak bij het MuseumsQuartier en is een erg aantrekkelijke en artistieke buurt. De bouwwerken in deze wijk komen vooral uit van biedermeierperiode en zijn er veel schilderachtige straatjes te vinden. Tijdens de kerstdagen is er een grote kerstmarkt (de Weihnachtsmarkt) waar u elke jaar kan genieten van live-muziek, lekker eten en natuurlijk leuke hebbedingetjes. Hier vindt u zeker een uniek kerstcadeau!

Boek nu een stedentrip naar Wenen!

Bronnen
– http://www.27vakantiedagen.nl/mooiste-steden-europa/
– https://www.wien.info/en/shopping-wining-dining/markets/karmeliter-district
– https://www.tripadvisor.nl/Attraction_Review-g190454-d4545180-Reviews-Karmelitermarkt-Vienna.html
– http://www.stedentrip.com/shoppen-wenen
– http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/koosjer.aspx
– https://www.timetomomo.com/nl/district/freihausviertel/
– http://www.anwb.nl/vakantie/oostenrijk/wenen/stedentrip/wijken
– http://www.allesoverwenen.nl/bezienswaardigheden-wenen/kerstmarkten-in-wenen/

Geschreven door:

Casper Knieriem

Terug naar het overzicht