Hoe je geld kan besparen tijdends een stedentrip !

  1. Koop een citypass, hiermee kun je verschillende attracties in de stad bezoeken waar je normaal gesproken veel meer geld coins-912718_640voor zou betalen. Reken wel uit of je genoeg attracties bezoekt om je geld er uit te halen.
  2. Zoek vooraf op kortingssites van het land zoals groupon. Hier vind je veel kortingsbonnen voor restaurants en leuke bezienswaardigheden. De kortingsbonnen kunnen je veel geld besparen.
  3. Vraag de locals waar zij eten, veel toeristische restaurants hebben een hogere prijs.
  4. Haal je lunch in een supermarkt en ga lekker picknicken op een leuke locatie in de stad.
  5. Bel niet naar het thuisfront en al helemaal niet met de telefoon van je hotelkamer, die zijn vaak extreem prijzig. Tegenwoordig is er overal wifi, als het niet in je hotel is, is het wel in een restaurant. Stuur een paar app berichtjes of skype met de mensen thuis.
  6. Wil je ’s avonds gezellig een drankje doen, dan zijn er veel barretjes die een leuke aanbieding hebben zoals 2 voor de prijs van 1 tijdends happy hour. Ook zijn er veel proppers die gratis drankjes weggeven om mensen naar binnen te lokken. Probeer hier zoveel mogelijk gebruik van te maken. Zo kun je gemakkelijk geld besparen.
  7. Neem zelf eten mee in het vliegtuig, je mag geen vloeistoffen dus drinken meenemen. Maar het vliegtuig eten is enorm duur en je mag wel eten meenemen in je handbagage.
  8. Neem je wandel schoenen mee en doe zo veel mogelijk lopend. Zo zie je veel van de stad, bespaar je geld voor een taxi of OV en het is nog goed voor je ook!

Geschreven door:

Mariska

Terug naar het overzicht