Las Fallas in Valencia

valencia-89570_1920
Las Fallas is het beroemdste Valenciaanse evenement van de twee na grootste stad van Spanje: Valencia. De term verwijst naar het feest zelf en de houten en piepschuimen beelden die speciaal voor het feest worden ontworpen. Het feest begint bij de toegangspoort Torres de Serrano op de laatste zondag van februari en eindigt op 19 maart. Op de laatste dag van het feest worden de sculpturen verbrand.

Het feest
Elk jaar komen er duizenden bezoekers over de hele wereld naar Valencia om het opmerkelijke feest ‘Las Fallas’ mee te maken. Tijdens het feest wordt er vuurwerk afgestoken en zijn er veel beroemde kunstenaars, schilders en beeldhouders aan het werk. Zij maken namelijk de zogenoemde ‘ninots’. Dit zijn beelden die speciaal gemaakt worden voor het feest. Er wordt veel aandacht aan deze poppen besteed en zit er ook een achterliggende gedachte achter. De poppen stellen personen voor en worden deze zorgvuldig uitgekozen. Tijdens het feest kijkt u uw ogen uit naar de prachtige fallas die vooral beroemdheden en politici voorstellen. Deze worden soms zelf op een spottende, maar leuke manier tentoongesteld.

Traditie
Uiteindelijk gaat al het harde werk op in hoopjes as en worden de beelden op 19 maart verbrand. Bijna de hele bevolking van Valencia is bij het evenement betrokken en gaan vrouwen verkleed in traditionele jurken. Er wordt muziek gespeeld door live bandjes en dit zorgt voor een vrolijke sfeer in de stad. Ook worden er stierenvechten gehouden, wordt er gezongen en vuurwerk afgestoken. Tijdens Las Falles is het in de Spaanse stad een groot feest!

3 op Reis
28 februari 2016 vond het feest weer plaats in Valencia en heeft het televisieprogramma 3 op Reis hier een kijkje genomen. Presentatrice Nienke geniet mee van de vuurwerkshows in Valencia. Ook kijkt ze haar ogen uit naar de creatief gemaakte fallas ninots. Daarnaast proeft ze ook de traditionele Spaanse paella. Bekijk de aflevering nu zelf! 

Of ontdek deze prachtige stad nu zelf en boek een stedentrip naar Valencia met Travelservice!

Bronnen
– https://www.tripadvisor.nl/Attractions-g274967-Activities-c20-Riga_Riga_Region.html
– http://3opreis.bnn.nl/bestemming/riga

Geschreven door:

Casper Knieriem

Terug naar het overzicht