Leer de stad beter kennen

Voordat u op een stedentrip gaat, is het handig om het een en ander te weten over de stad. Hieronder staan een paar tips hoe u een stad beter leert kennen.

venice-1611133_1920

Geschiedenis
Leer over de geschiedenis van de stad. Onderzoek welke bezienswaardigheden een historische achtergrond hebben en welke zeker een bezoekje waard zijn. Denk hierbij aan de Akropolis in Athene of het Astronomisch uurwerk in Praag. Deze historische bezienswaardigheden zijn vaak het meest toeristisch en daarom erg gezellig. De meeste steden hebben een eigen ‘National Museum’, waar vooral de nadruk wordt gelegd op de geschiedenis van de stad.

Openbaar vervoer
Bekijk de locatie van uw hotel en welke metro of tramhaltes er in de buurt liggen. Pak een plattegrond en ga er op uit. Veel grote steden bieden een ‘city card’ aan waarmee u voor een vaste prijs, onbeperkt met het openbaar vervoer kan reizen. Maar ook korting krijgt bij veel toeristische altacties. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een wandel of fietstocht, zodat u de stad op uw gemak kan ontdekken.

Eten
Grote steden hebben vaak en centraal gelegen plein met de meest toeristische attracties en restaurants. Gaat uw voorkeur uit naar de meer traditionelere restaurants? Zoek dan buiten de toeristische gebieden. Ook kunt u op internet een hoop reviews lezen over de minder toeristische restaurants en waar u ze kan vinden. Daarnaast hebben een hoop landen hun unieke gebruiken. Zo vindt u in Ierland de bekende ‘kelderpubs’ en is het is in Spanje heel normaal om rond 11 uur te beginnen met het avondeten.

Verzekeringen
Voordat u op reis gaat, is het handig om het een en ander te weten over uw verzekeringen. Denk hierbij aan uw reisverzekering -en/of annuleringsverzekering. Met een reisverzekering bent u verzekerd voor als er eventueel een ongewenste situatie gebeurd op reis. Daarnaast is er ook nog een annuleringsverzekering. Deze is ook essentieel om af te sluiten voordat u op reis gaat. Deze verzekering verzekerd u voor situaties waardoor u niet meer op reis kunt gaan. Zorg dat u hiervan op de hoogte bent zodat u zorgeloos op reis kunt.

Dus, doe voor én tijdens uw stedentrip voldoende research over de stad, zodat u alles uit uw stedentrip kan halen. Boek nu uw stedentrip bij TravelService!

Geschreven door:

Casper Knieriem

Terug naar het overzicht