Lekker eten in Milaan

pasta-794464_1280
Milaan heeft u veel te bieden op cultureel vlak, u kunt er geweldig shoppen maar ook heerlijk eten! En dit is toch wel essentieel om u stedentrip compleet te maken. Wij delen graag een aantal leuke wijken, goede restaurants en typisch Italiaanse gerechten met u zodat u uw stedentrip in Milaan helemaal naar wens kan maken.

Uiteten
Risotto is natuurkijk een echte Milanese specialiteit. De echte traditionele gerechten vindt u vooral in het centrum van de stad. Zo zijn de wijken Brera of Corso Genova en Via Torino het meest toeristisch en zult hier vast een aantal authentieke restaurantjes vinden waar immers de Italiaanse kazen ook bekend staan, maar ook de pizza’s en pasta’s. Ook typisch Italiaans is het laat aanschuiven aan tafel. Zo beginnen de meeste Milanezen pas rond 10 uur met het avondeten en zijn ze erg goed in natafelen! Zo is er laat in de avond nog veel gezelligheid in de stad. In de wijk Zone Naviglio bruist het elke avond van de toeristen en zijn hier ook vele restaurantjes te vinden. Ook is hier ’s avonds een markt waar u leuke souveniertjes kan shoppen of u kiest voor een sfeervolle rondvaart in de grachten van Milaan!

Bar
Tappas kunt u nuttigen als tussendoortje, lunch of diner. U kunt het namelijk zo uitgebreid maken als u zelf wilt en heeft de Italiaanse Tappas u ook veel te bieden! In bijna elke bar kunt u wel een of meerdere tappa’s ontvangen bij uw drankje. Bij sommige barren mag u zelf zoveel tappa’s nemen als u wilt, nadat u een drankje, wat ook wel ‘appertivo’ wordt genoemd, heeft besteld.

Restaurants
In Milaan zijn er naast de veelzijdige keukens ook veel klassieke en authentieke restaurantas te vinden. Sommige hebben zelf een eigen moestuin en kunt u hier dus écht verse gerechten verwachten! Navigli is een gezellig wijk in Milaan met enorm veel grachten en leuke grachten pandjes. Anders dan in Amsterdam is dat de panden allemaal verschillende kleuren hebben! Hier zijn veel restaurants waar u kunt genieten van een heerlijke pasta, pizza’s en broodjes.

Ontdek de tweede stad van Italië nu zelf en boek een stedentrip naar Milaan!

Bronnen
– http://travelservice.nl/category/stedentrip-milaan/
– http://www.allesovermilaan.nl/
– http://www.parliamoitaliano.nl/11x-uit-eten-in-milaan/

Geschreven door:

Casper Knieriem

Terug naar het overzicht