Meer over Dublin

stedentrip Dublin

Meer over Dublin ontdekken

Dublin is de indrukwekkende hoofdstad van Ierland. De stad is niet zo groot als bijvoorbeeld de steden London of Berlijn. Dit is gelijk het mooie aan de Ierse stad!  Dublin is trots op zijn verleden en eert dan ook op diverse manieren haar kunstenaars, zangers, schrijvers, dichters en muzikanten die de stad heeft voortgebracht. Dublin heeft voldoende bruisende bezienswaardigheden die allemaal op loopafstand van elkaar te bezoeken zijn. Bezoek bijvoorbeeld de Christ Church Cathedral, deze middeleeuwse kathedraal uit de 11e eeuw is elke dag open en kan al worden bezocht voor 6 euro. Een rondleiding door de Dublin Castle, die al in de 3e eeuw is gebouwd door de Engelsen, is ook een aanrader.Als wandelaar kun je ook meer over Dublin ontdekken. De beroemde Ierse schrijver James Joyce die het boek de Ulysses schreef, dat over een wandeling gaat, kan in Dublin nog steeds worden nagelopen. Door middel van de aanwijzingen op de grond kan de beroemde wandeling worden gelopen.

Aan het einde van de wandeling zou je in de avond terecht kunnen bij de Temple Bar District. De gezellige Ierse volksbandjes zingen al vanaf 19:00 uur volksliederen. Rond dit tijdstip is het al hartstikke druk in de straat, welke al doordeweeks om 23:00 uur sluit. In het weekend gaan de meeste pubs wel tot 03:00 uur door.

Heb je behoefte om meer over Dublin te ontdekken, zoals een typisch Ierse sport te zien? Dan zijn de spannende hondenraces iets voor jou om te bezoeken. Net buiten het centrum ligt de hondenracebaan Shelbourne Park. Hier kun je live gokken op de hondenraces die plaatsvinden. Het is ook mogelijk om de sport te bekijken zonder daarbij te gokken.

Kortom, een stedentrip Dublin is echt een beleving en er is meer dan genoeg te doen bij een stedentrip door deze prachtige stad!

Geschreven door:

Casper Knieriem

Terug naar het overzicht