Meer over Rome

Meer over Rome

Blog: meer over Rome

De Italiaanse hoofdstad Rome is een stad vol schitterende monumenten. Van kleine kerkjes tot het grote Colosseum, het is allemaal te bezichtigen tijdens een stedentrip door Rome! Eigenlijk is Rome een groot openlucht museum. Toch zijn er musea waar er nog meer over Rome te ontdekken is, zoals de Griekse kunst en Romeinse beelden, die vaak schitterend zijn weergegeven.

Deze bezienswaardigheden zijn onder andere te bezichtigen met een fietstour door de stad. Zo kun je meer over Rome ontdekken onder begeleiding van een Nederlandse gids die de bezienswaardigheden van de cultuur goed kan belichten.

Niet alleen qua klassieke kunst is Rome een geweldige stad. Er is meer over Rome te ontdekken, neem bijvoorbeeld een heerlijk Italiaans kopje koffie. Bij het Pantheon bevinden zich twee koffiebarretjes die allebei strijden om wie nou de lekkerste koffie schenkt. De lunchmaaltijden zijn in Rome minimaal zo lekker als de echte koffie. Zo kun je onder de middag ervoor kiezen om een heerlijk Italiaans bord pasta, een salade of een belegde mozzarella panini te nemen. Vooral de verse kazen en vleeswaren staan hoog in het vaandel bij de toeristen. In Rome kun je er ’s avonds voor kiezen om een simpele, maar lekkere Pizza of Pasta te nemen. Ook kun je er voor kiezen om bijvoorbeeld de culinaire Romeinse gerechten zoals de coda alla vaccinara en artisjokken op joodse wijze te nemen.

Een stedentrip naar Rome brengt onwaarschijnlijk een geweldige herinnering met zich mee!

Geschreven door:

Casper Knieriem

Terug naar het overzicht