Meer over Stockholm

stedentrip Stockholm

“De grote stad van het Noorden” ook wel Stockholm genoemd, staat bekend om zijn prachtige bezienswaardigheden. De leefbare stad Stockholm ligt in het zuidoosten van Zweden en is verspreid over maar liefst 14 eilanden in het Mälarmeer. De stad staat bekend als een stad met weinig criminaliteit, schone straten en kwalitatief hoge voorzieningen. Lees hieronder meer over Stockholm.

Tijdens een stedentrip Stockholm is het Koninklijke paleis in de oude wijk Gamla Stan absoluut een aanrader. Het paleis is gebouwd in de 13e eeuw en de koninklijke familie woont hier nog steeds. Het wisselen van de wacht is zeer bijzonder en is zeker interessant om een keer te zien.

Ook kun je ervoor kiezen om het  openluchtmuseum Skansen te zien dat al sinds 1893 bestaat op het eiland Djugarden. Het is gewijd aan de Zweedse architectuur en er zijn ongeveer vierhonderd oude bouwwerken afkomstig uit het hele land te zien.

Breek de dag en neem een lekker kopje koffie in een van de vele fraaie Stockholmse cafés. Vervolgens kun je er voor kiezen om de gezellige winkelstraten van de stad te bezoeken en de Zweedse mode te bezichtigen.

In de zomer kun je gerust je zwemkleren en visgerei meenemen als je een tocht over het Mälarmeer doet. Het water is er zo schoon dat je prima kunt zwemmen en de zalm en andere zoetwatervissen zo kunt vangen. Je kan er ook voor kiezen om per kano meer over Stockholm en het Mälarmeer te ontdekken. Het water is er zeer rustig en is voor iedere avonturier gemaakt om over te varen. Je kunt de stad natuurlijk ook ontdekken door de Hop on Hop off bus te nemen en op deze manier de bezienswaardigheden te zien.

Boek nu uw stedentrip naar Stockholm!

Geschreven door:

Casper Knieriem

Terug naar het overzicht