Milaan bezoeken

Milaan

De traditionele gerechten vind je vooral in de restaurants in het centrum. De specialiteiten van de Milanese keuken is Risotto. Het is een rijstschotel met vis, schaaldieren, kip en champignons. Wat ook specialiteiten zijn is ossobuco, kalfsschenkel met merg, en Panettone, Milaans gebak met krenten gevonden op vruchten. Milaan staat ook erg bekend om de Italiaanse kazen. Lombardije is daarom ook een van de belangrijkste kaasregio’s ter wereld. En natuurlijk zijn er in Milaan ook veel pizzeria’s te vinden met niet alleen pizza’s maar ook veel pasta’s.

Duomo Santa Maria Nascente behoort tot een van de grootste rooms-katholieke kathedralen in de wereld. Het is tot in het kleinste detail mooi afgewerkt en daarom dus zeker de moeite waard om het te gaan bekijken. Tijdens een stedentrip Milaan kun je ook de beklimmen,  waarvan je een mooi uitzicht hebt over de stad Milaan.

Castello Sforzesco is een kasteel en behoort tot één van de beroemdste bezienswaardigheden van Milaan. Je vindt er een archeologisch museum, kunstwerken van veel bekende schilders. Er bevinden zich ook veel concerten en tentoonstellingen.

Milaan staat ook bekend om de mode. In Galleria Vittorio Emanuelle ll hebben veel grote merken zich gevestigd in de ze overdekte winkelstraat. Het plein is een verbinding tussen het Dom plein en de Piazza delle Scala. Met een mooie maar bijzonder mozaïekvloer in het midden van deze doorgang.  Het is een van de oudste winkelcentrums ter wereld.

Voor betere betaalbare mode is er de winkelstraat Corso Vittoria Emanuele. Het is een autovrije winkelstraat die wordt gezien als winkelhart van Milaan. De winkelstraat is vernoemd naar de voormalige koning van Italië. Er zijn veel grote modewinkels gevestigd en een interessant warenhuis: La Rinascent.

Geschreven door:

Casper Knieriem

Terug naar het overzicht