Minder toeristische plekken in Dublin

irish-995924_1920
Naast de vele pubs, het bekende Trinity College en het Dublin Castle zijn er nog meer nog niet zo bekende bezienswaardigheden in de Ierse hoofdstad Dublin te ontdekken! Hieronder een selectie voor u.

Sport
Gaelic Football is een Ierse sport waar u waarschijnlijk nog niet vaak van hebt gehoord. Deze sport lijkt op een combinatie van voetbal en rugby. In het Coke Park Stadium in Dublin worden er regelmatig wedstrijden gespeeld in Gaelic Football. Je kan ook kiezen om een wedstrijd bij te wonen door in een lokale pub te zitten, meestal worden hier ook de wedstrijden afgespeeld. Zeker leuk om eens gezien te hebben!

Varen
Om Dublin eens vanuit een andere hoek te bekijken, is het leuk om een boottocht te maken. U vaart hierbij over de rivier Liffey. De boten zijn te vergelijken met boten in Amsterdam en bent u dus verzekerd van een onderdak als het slecht weer is. U vaart door het centrum van Dublin en kunt u ook een kijkje nemen over de Ierse Zee.

Natuur
Een klein uurtje van Dublin ligt het plaatsje Galway waar u het Connemara National Park kan bezoeken. Dit schitterende natuurgebied heeft veel moerassen en heuvellandschappen. Een uniek plaatje! Een park dat in het centrum van Dublin ligt is het St. Stephen’s Green Park. Een bezoekje aan dit park is ideaal te combineren met uw steentrip Dublin, omdat u hier heerlijk aan uitrusten van alle drukte in de stad.

Ontdek hier de toeristische trekpleisters en een stukje geschiedenis van de stad. Ontdek de Ierse hoofdstad nu zelf en boek een stedentrip naar Dublin!

Bronnen
– https://www.echtierland.nl/bezienswaardigheden
– http://www.cntraveler.com/stories/2014-11-10/dublin-most-popular-sports-where-to-watch-them

Geschreven door:

Casper Knieriem

Terug naar het overzicht