Minder toeristische plekken in Praag

Als u in Praag bent is het natuurlijk interessant om de oude en middeleeuwse bezienswaardigheden op de Burcht van Praag te bekijken. Alleen zijn deze bezienswaardigheden het meest toeristisch dus erg druk. Maar is er buiten de gebaande paden ook heel veel moois te zien. Deze bezienswaardigheden zijn vaak een stuk rustiger en dus ideaal om bij te komen van de toeristische drukte.

prague-433981_1920

Jugendstil
Een van een Praagse pareltjes is het Representatiehuis. Ook wel op z’n Tsjechisch ‘Obecní dům’ genoemd. Dit is een prachtig jugendstil pand, en is dus gebouwd in de bekende Art Nouveau stijl. Het Representatiehuis is een theater en cultureel centrum van Praag en is gebouwd aan het begin van de 20e eeuw. Eenmaal binnen, vindt u prachtige kroonluchters, spiegels, muren van marmer en cafeetjes waar heerlijke taarten worden verkocht. Voor nog meer Jugendstil, loop dan achter het Representatiehuis en u vindt daar het Hotel Páriz. Dit hotel heeft 86 kamers en in gebouwd in 1904, ook met de Art Nouveau stijl.

Franciscaanse tuin
Midden in het centrum, bij het plein Nove Mesto, ligt de Franciscaanse tuin die wordt gezien als een ware oase van rust. Het tuintje ligt bijzonder goed verborgen tussen een aantal restaurants, namelijk het Jungmannovo Námestí bij het Wenceslas Plein en wordt daarom niet extreem veel bezocht door toeristen. Het is weer is wat anders dan de traditionele bezienswaardigheden en staat vol met kleurrijke bloemen en planten.

Het Pavilon
Het Pavilon is de oude markthal van Praag en staat in de wijk Vinohrady. Vroeger werden hier groenten, fruit en vlees verkocht. De hal wordt nu gezien als de woonboulevard van Praag, en worden hier verschillende meubelen van topdesigners verkocht. Dus vindt u het leuk om hoogstaand Tsjechisch design te bekijken en wilt u een rustig dagje shoppen zonder al te veel toeristen? Neem dan een kijkje in het Pavilon.

Vysehrad
Vysehrad is een wijk in Praag met hoge muren en een stadspoort. Hier vindt u ook Sint-Pertrus kerk en de Pauluskerk. Veel gebouwen in de wijk zijn voorzien van de bekende barokstijl. De wijk ligt als een soort eiland boven de Moldau, en is het er tegenwoordig een rustige groene plek. Dus, bent u opzoek naar rust naast alle toeristische trekpleisters? Dan bent u bij Vysehrad op de juist plek.

Streetart
Het is even zoeken naar graffiti in Praag. Dit komt doordat het historisch centrum op z’n mooist bewaard is gebleven gebleven. Toch kunt u een aantal mooie streefart kunstwerken vinden, als u op zoektocht gaat. Zoek bijvoorbeeld bij diverse metrostations. Op de bekende John Lennon muur is graffiti wel legaal. Iedereen heeft toestemming om op deze muur graffiti te spuiten. Toen de muur helemaal mooi vol was gespoten, was deze overgeschilderd door studenten van de kunstacademie. Maar nu is de muur een schone lei, waar mensen weer hun creatieve creatie op mogen en kunnen uitten.

Een tip om nog meer leuke plekjes, bezienswaardigheden, cafe’s of restaurants te ontdekken, is door het communiceren met de locals. Zij leven immers in de stad en hebben vaak een hoop te vertellen. Ontdek de minder toeristische plekjes van de stad nu zelf en boek een stedentrip naar Praag!

Bronnen
– http://mooistestedentrips.nl/nieuws/5-keer-onbekend-praag-en-de-hele-dag-lekker-eten
– http://ceskysight.nl/het-echte-praag-buiten-de-gebaande-paden/

Geschreven door:

Casper Knieriem

Terug naar het overzicht