Monumenten in Madrid

carousel-690166_1280
Madrid is een stad vol historie en cultuur en zijn er daarom ook een hoop monumenten te bezichtigen. Travelservice heeft er een paar voor u geselecteerd.

De Puerta de Alcalá
Dit monument wordt misschien het meest gefotografeerd van alle monumenten in Madrid. De Puerta is een poort vlak bij het bekende park Buen Retrio en de oude stadspoort van Madrid. De poort is gemaakt van graniet en is geplaatst op de weg waar de stad Alcalá de Hanares een weg vormde vanaf Madrid. Deze weg is ongeveer 35 kilometer lang. De poort wordt hierdoor ook wel de Alcala-poort genoemd.

Palacio Real
Dit is het koninklijke paleis van Madrid en staat in het westen van het historische centrum van Madrid en bevat wel 2800 kamers. Het paleis is meer dan 200 jaar oud en is gebouwd uit kalksteen en graniet die afkomstig zijn uit Spaanse gebieden en is het gebouw hierdoor brandvrij. Er zijn verschillende kamers die u kunt bezoeken in het paleis. Zoals het trappenhuis met prachtige plafondschilderingen, de formele eetzaal, de vroegere kleedkamer van de koning die ook als je mooiste kamer en meest authentiek wordt beschouwd. Daarnaast kunt u nog meer zalen bezoeken zoals de troonzaal en de toenmalige ceremoniezaal.

Templo de Debod
Templo de Debod is een egyprsitsche tempel die is toegewijd aan de god Amon en godin Isis. Bijzonder is dat deze tempel een van de weinige tempels is die zich buiten Egypte bevindt. U kunt hier in en om de tempel heen gebeeldhouwde sculpturen bewonderen. Op de bovenste verdieping vindt u een museum waar de geschiednis van het monument vertelt wordt door middel van foto’s en objecten van vroeger.

Madrid is een stad met met enorm veel architectuur en historie. Zeker een bezoekje waar dus! Boek nu een stedentrip naar de hoofdstad van Spanje met Travelservice!

Bronnen
– https://www.tripadvisor.nl/Attractions-g187514-Activities-c47-t26-Madrid.html
– http://www.madridvoorbeginners.nl/bezienswaardigheden.htm

Geschreven door:

Casper Knieriem

Terug naar het overzicht