Museums in Boedapest

parliament-237834_1920

Wij hebben voor u een aantal museums geselecteerd die u zeker moet bezoeken als u in Boedapest bent!

Het Parlementsgebouw
Het parlementsgebouw ligt aan de linkeroever van de Donau en behoord tot een van de fraaiste monumenten ter wereld. Ook is het bouwwerk het op drie na grootste parlement ter wereld en is het gebouwd in de gotische stijl. Zo zijn ook de zittingszalen prachtig om te zien. Hier worden regelmatig zittingen gehouden en ontvangt de president de staatshoofden. De lees -en gezelschapsruimte en de eetzalen hebben en uniek uitzicht op de Donau en heeft  de parlements-bibliotheek wel 400.000 boeken! In de hal staat een prachtige centrale trap en zijn er heel veel kroonjuwelen te bewonderen. Het parlementsgebouw van Boedapest is zeker een bezoekje waard!

Het Grote Circus
Altijd al een traditioneel circus willen bezoeken? In Boedapest kan dat. Het Grote Circus van Boedapest is al meer dan 100 jaar oud en spelen er ongeveer drie voorstellingen per jaar. Ook speelt er zich een 2-jaarlijks circusfestival af waarbij slechts kunst in de vorm van dans en theater wordt getoond. In de zomer is het ook ideaal om een bezoekje te nemen aan het circus, omdat er airconditioner is. Geen last van de typische warme tenten-lucht dus! In het circus hangt een echte circuscultuur en worden er zowel moderne als ouderwetse voorstelling opgevoerd. Het circus ligt in het Városliget park van Boedapest.

Het Vissersbastion
Het Vissersbastion ligt aan de rivierzijde van de burchtheuvel en is rond 1900 gebouwd volgens de romaanse architectuur. Het basion heeft 7 torens die staan voor de zeven Magyaarse stammen die zich vroeger in de omgeving hadden gevestigd. Ook is er een terras met prachtige witte natuurstenen, stappen en torens. Hieronder ligt een trap met 145 traptreden richting de stad. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht over de Donau en het parlementsgebouw. Het Vissersbastion ligt achter de Mattias-Kerk en is in opdracht gebouwd om de Mattias-Kerk nog meer te laten stralen.

Het Spoorwegmuseum
Het spoorwegmuseum is het grootste openluchtmuseum van Europa waar je oude treinen van de Hongaarse spoorwegen kan bewonderen. Ook is het mogelijk om een ritje te maken in een van de historische locomotieven of mag je zelf een locomotief besturen. Vanaf lokale cafeetjes is het gemakkelijk om naar het spoorwegmuseum te wandelen. Loopt u de juist route, dan komt u langs verschillende monumenten en prachtige kerken.

Ontdek de stad nu zelf en boek een stedentrip naar Boedapest!

Bronnen
https://www.tripadvisor.com/Attractions-g274887-Activities-c49-Budapest_Central_Hungary.html
http://welovebudapest.com/culture/the.top.15.major.museums.and.galleries.to.visit.in.budapest

Geschreven door:

Casper Knieriem

Terug naar het overzicht