Muziek en kunst in Warschau

In Warschau is genoeg kunst en muziek te vinden. Er vinden regelmatig festivals en evenementen plaats in Warschau.

De hele zomerperiode vinden er Chopin-concerten plaats op alle zondagmiddagen. Dit vindt plaats in het Lazienkipark. Degene die het uitvoeren zijn wereldberoemde pianisten.

De Floriański Fair in juni is ook een erg populair evenement in Warschau. Dit is een fair met onder andere concerten, circus shows, een markt en beeldhouw en pottenbakworkshops. Dit evenement vindt plaats in de wijk Praga op de oostoever.

In juni en juli is er het Mozart Festival waar al het werk van Wolfgang Amadeus Mozart uitgevoerd wordt. Dit is het enige festival waar dit gebeurt.

Het Internationaal openluchtfestival ‘Jazz at the Old Town is een van de oudste jazzfestivals in Europa. De beste jazzsterren treden hier op. Dit gebeurt allemaal in de oude stad van Warschau.

Het Festival van Joodse cultuur: ‘Singer’s Warsaw’ is ook echt de moeite waard om te bezoeken tijdens uw stedentrip Warschau. Gedurende een week wordt de omgeving omgetoverd tot een vooroorlogse Joodse wijk. Er is hier van alles te doen. Onder andere zijn er verschillende zang en dans optredens, is er Hebreeuwse kalligrafie, zijn er keramiekworkshops, thematische lezingen en discussiegroepen.

Bij het Warsaw Film Festival draait alles om films. Er gaan verschillende films in première. Zeker de moeite waard om dan in Warschau te zijn.

Al met al is er genoeg te doen en te zien op cultuur gebied tijdens een stedentrip Warschau. Als u rond deze data aanwezig bent in de stad is het zeker de moeite waard om een evenement te bezoeken.

Geschreven door:

Casper Knieriem

Terug naar het overzicht