Naar Auschwitz

auschwitz-485689_1920
Travelservice biedt een 4-daagse groepsexcursie naar Krakau aan. Om de mooiste bezienswaardigheden in de stad te ontdekken, wordt u begeleid door een Nederlandstalige gids. U maakt twee wandeltochten waarbij een door het Oude Centrum en een door het moderne stadscentrum. Hiernaast bezoekt u het aangrijpende concentratiekamp: Auschwitz Birkenau.

Excursie Auschwitz
Op de derde dag van uw rondrit, bezoekt u het toenmalige grootste vernietigingskamp uit de Tweede Wereld Oorlog: Auschwitz Birkenau. U wordt rondgeleid door een Nederlandstalige begeleider. Hierdoor komt u veel te weten over de geschiedenis van Krakau en de Duitse bezetting tijdens de oorlog.

Auschwitz Birkenau staat op de nummer 1 van de monumenten, bezienswaardigheden en musea in Polen. Zo neemt u een kijkje in de barakken waar de Joden ‘onderdak’ hadden en kunt u zich voorstellen hoe tragisch het is geweest voor de Joodse gevangenen in het kamp. In Birkenau, het grote vernietigingskamp, bekijkt u de ruïnes van de gaskamers die erbij liggen zoals deze door de nazi’s zijn achtergelaten. Erg indrukwekkend.

Het hedendaagse staatsmuseum Auschwitz-Birkenau is een tragische maar indrukkende bezienswaardigheid die u zeker gezien moet hebben!

Bronnen
http://travelservice.nl/groepsreis-krakau-en-auschwitz/
– http://www.vitaldaddy.nl/actueel/mijn-reis-naar-auschwitz/#.WCmdPleU6hQ

Geschreven door:

Casper Knieriem

Terug naar het overzicht