De geheimen van New York

New York, de wereldstad aan de oostkust van de Verenigde Staten. Iedereen is wel enigszins bekend met deze stad, als is het niet uit de vele films die er zich afspelen.

Toen ik er voor het eerst was voelde ik me meteen thuis in deze stad. Alsof ik er al eerder geweest was. Iedereen was enorm vriendelijk en alles was mooi voor mijn gevoel. Er is dan ook veel meer te doen en te zien in New York dan uit de vele films blijkt. Naast de welkbekende hotspots zijn er veel meer dingen te doen en plekken te zien waar weinig mensen wat vanaf weten.

270885_10150310689441063_7183589_n

New York beschikt over meerdere prachtige stranden waar u heerlijk kunt zonnen en genieten. New York staat zeker niet bekend om haar stranden, maar die zijn er zeker wel. Brooklyn’s Coney Island is het bekendste strand. Er zijn daar kermisatrracties en een freakshow. Daarnaast zijn er bij Broghton Beach’s boulevard Russische en Oekraïnse restaurants. Bij Manhattan Beach zijn er speeltuinen voor kinderen en voor de sportievelingen onder ons zijn er sportfaciliteiten. Als u een surfliefhebber bent moet u naar Rockaway Beach, daar zijn de hoogste golven. Als u een barbecue liefhebber bent moet u naar Orchard Beach. Daar kunt u gerust een fikkie stoken op het strand en heerlijk bij zonsondergang eten en drinken. Al met al zijn er genoeg verschillende soorten stranden in New York te vinden met elk een eigen karakter zodat er voor ieder wat wils is.

294538_10150386548131063_1125911152_n

Verder is NYC’s High Line ook zeker een aanrader om naar toe te gaan als op stedentrip New York bent. Dit was een voormalige vrachtspoorweg, maar is nu omgebouwd tot een soort park hoog in de lucht. Het is een unieke ervaring om eroverheen te lopen. Er zijn grasvelden, weides, bloemen en bomen rondom de spoorrails geplant door de Nederlandse architect Piet Oudolf. Onderweg kunt u de markt zien en relaxen op 10th Avenue Square. Een unieke ervaring die u zeker niet moet overslaan als u in New York bent.

Geschreven door:

Casper Knieriem

Terug naar het overzicht